Fudbal

Srbija u drugom šeširu na žrebu za EURO 2024: "Orlovi" ne mogu na Francusku, Englesku, Austriju...

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2022

-

08:46

Srbija u drugom šeširu na žrebu za EURO 2024: "Orlovi" ne mogu na Francusku, Englesku, Austriju...
Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije piše lepe stranice istorije. Pobeda u Norveškoj ne samo da je donela trijumf u Grupi "4", plasman u A diviziju naredne Lige nacija, već je obezbedila mesto u drugom šeširu na žrebu za EURO 2024. godine koji će se održati 9. oktobra u Frankfurtu.

"Orlovi" koji na impresivan način predvodi sa klupe selektor Dragan Stojković Piksi trijumfom u Oslu obezbedili su lakši put do Nemačke (14. jun - 14. jul 2024.) i u kvalifikacijama će izbeći jednu Francusku, Englesku, Austriju, Češku, Vels, Izrael, BiH, Škotsku i Finsku, koji se nalaze u drugom šeširu.

Nemačka je obezbedila direktan plasman, Rusija je izbačena i za ovo takmičenje, ali opet bi "orlovi" ostali kao 20. evropska sila po FIFA koeficijentu (sada su 19.).

Euronews/Printscreen

 

Na žrebu će biti pet grupa po 10 selekcija i jedna sa tri selekcije. U kvalifikacijama koje će trajati od 23. marta do 19. novembra 2023. godine u pet FIFa termina (mart, jun, septembar, oktobar, novembar), biće 10 grupa i to sedam sa po pet selekcija i tri sa po šest selekcija. Po dve najbolje plasirane selekcije će obezbediti učešće na EURO 2024 i priključiće se domaćinu Nemačkoj, a preostale tri selekcije će svoj put pronaći kroz baraž Lige nacija. 

"Orlovi" su obezbedili i tu alternativnu varijantu osvajanjem prvog mesta u grupi jer bi u slučaju neuspeha imali šansu protiv još tri najuspešnije selekcije iz "B" divizije (pobednici su i Izrael, BiH i Škotska) da kroz baraž dođu do Nemačke.

Komentari (0)

Sport