Fudbal

Surova dominacija Aleksandra Mitrovića: Stigao do 50. gola brže od Mesija i Ronalda

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2022

-

11:35

Surova dominacija Aleksandra Mitrovića: Stigao do 50. gola brže od Mesija i Ronalda
Aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Razvojni put Aeksandra Mitrovića u dresu reprezentacije Srbije išao je ovako: debitovao je 7. juna 2013. godine u poraz od Belgije (1:2), na trećem susretu za Srbiju dao je gol i to u duelu protiv Hrvatske (1:1), u martu 2021. godine je u remiju protiv Portugala (2:2) postigao 39. pogodak i tako pretekao legendarnog Stjepana Bobeka na prvom mestu večne liste strelaca u nacionalnom timu, a sinoć je u trijumfu nad Norveškom stigao do kote 50!

I to sve na 75 odigranih mečeva, a kao poređenja radi, Lionel Mesi je toliki broj golova za Argentinu postigao posle 107. mečeva, Kristijano Ronaldo za Portugal nakon 114.

Mitrović je na 11 mečeva u  dresu Srbije postizao o dva gola, a upisao je i dva het-trika. Jedan protiv Bolivije u prijateljskom meču 2018. godine (5:1), a drugi pre nekoliko dana na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 5. kola ovogodišnjeg izdanja Lige nacija protiv Švedske (4:1).

Sa sinoćnjim pogotkom Mitrović je postao i najbolji strelac Lige nacija, budući da je postigao 13 pogodaka, jedan više od Erlinga Halanda, a pobjica su ove sezone po šest puta tresli mrežu rivala u ovom takmičenju.

A koliko je Mitrović u fantastičnoj formi govori i podatak da je od trenutka kad je postao najbolji strelac reprezentacije, pa do sinoć, na 12 utakmica postigao 11 golova.

Impresivno!

"Nikad nisam imao cilj da postigem 50 golova. Ja sam neko ko uvek daje sebi male ciljeve od pet golova. Najbitnije je da ekipa igra dobro i da se sremamo za Svetsko prvenstvo", poručio je Mitrović posle sinoćnje utakmice u Oslu.

Uz to, napadač "orlova" ima tek 28. godina i pred njim je barem još šest-sedam godina nastupanja za najbolju selekciju Srbije u kojima se može očekivati da se približi Kristijanu Ronaldu, koji je sa 115. golova najefikasniji fudbaler u istoriji reprezentativnog fudbala.

Pored fantastičnih partija za reprezentaciju, Mitrović blista i u dresu Fulama, gde je nedavno proglašen za najboljeg napadača ovog londonskog kluba svih vremena, za koji je dos ada postigao 102 pogotka.

Prošle godine je postao i najefikasniji fudbaler u istoriji Čempionšipa, koji predstavlja najkvalitetniju drugu ligu na svetu, a bez dileme je među 5-6 najboljih liga u Evropi. Mitar je minule sezone postigao 43 gola i zadao domaći zadatak mnogim generacijama posle njega.

Komentari (0)

Sport