Fudbal

Milunović i Kangva srušili bunker Mačve i odveli Zvezdu u osminu finala Kupa Srbije

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2022

-

17:55

Milunović i Kangva srušili bunker Mačve i odveli Zvezdu u osminu finala Kupa Srbije
Milunović - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Pao je bunker Mačve, Crvena zvezda je u ne baš nekoj naročitoj igri pregrmela prvu prepreku i nastavila odbranu trofeja u Kupu Srbije 0:2 (0:0). Imao je prvak Srbije apsolutnu dominaciju od starta do kraja meča, međutim, uglavnom nije prnalazila pravi način da probije klasičan bunker domaćina, ali je i jedan od brojnih prekida bio dovoljan Nemanji Milunoviću da povratničkim golom reši meč i udeli treneru Milošu Milojeviću poklon za 40. rođendan. King Kangva je u drugom minutu nadoknade samo potvrdio plasman u osminu finala.

Crvena zvezda već tradicionalbno ima problema kad se rival brani klasičnim bunkerom, pa prvo poluvreme koje se završilo bez prilika može se opisati u nekoliko rečenica.

Crveno-beli su igrali viktorije, kruđili su noko dvojnog bloka domaćina, pokušavali preko krila da stvore višak i završe akciju cenatršutevima, ali nije bilo dobrog završnog pasa, pa ni mnogo opasnosti po gol domaćina. 

Bili su najopasniji iz prekida, Milunović je ispružio Samurovića u 13. minutu, imao je štoper još dva pokušaja glavom posle kornera (ukupno 8 u prvom delu), probao je sa 14 metara i Mirko Ivanić i to bi uglavnom bilo sve. Nije Zvezda nametnula ni neki jači ritam da tako proba da probije dve linije odbrane, ali je potpuno kontrolisala meč uz 78 odsto poseda. Međutim, posed i kontrola nisu bili dovoljni za vođstvo.

Nije menjao ništa Milojević na poluvremenu, ali je lep poklon za rođendan dobio od Nemanje Milunovića u 48. minutu. Katai je izveo korner, a štoper crveno-belih sa pet metara poslao loptu u sam gornji ugao. Povratnički prvenac iskusnog defanzivca u pravo vreme.

 

 

Pokušala je Zvezda da drugim golom prelomi meč, međutim, ofanzivci šampiona Srbije nisu u nekoj naročitoj formi. Ipak, kontrolom meča nisu dozvolili Mačvi da ih ugrozi i napravi iznenađenje, sem u dva napada u poslednjih desetak minuta kada je Jevtić imao najbolju priliku za izjednačenje. Na samom kraju Kangva je iskoristio poklon i stavio tačku na pobedu.

Mačva - Crvena zvezda 0:2

Strelac: Milunović u 48. i Kangva u 90+2 minutu. Stadion: Gradski u Šapcu. Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija).

Mačva: Samurović – Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović – Vraštanović (od 60. Branković), Adamović, Savković (od 60. Belić) - Marjanović (od 78. Mijailović), Pejović (od 60. Kapetanović) - Radunović (od 74. Nešković).

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo (od 88. Srnić), Nikolić (od 64. Kangva) - Mitrović, Ivanić (od 88. Motika), Katai (od 77. Krstičić) - Kulibali (od 64. Pešić).

Šesnaestina finala Kupa Srbije

Utorak

Radnički SM - Partizan 1:1 (0:1) - 2:0 penalima

/Marinković 90+2 - Andrade 18/

Danas

Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Milunović 48, Kangva 90+2/

12. oktobar

Inđija Tojo Tajers - Napredak

19. oktobar

Železničar P. - RKF Novi sad

IMT - Radnički 1923

OFK Žarkovo - Kolubara

Mladost GAT - Voždovac

Radnički NB - Mladost L.

Javor matis - Radnički N.

GFK Jagodina - Novi Pazar

Loznica - TSC

Polet - Radnik

Rad - Spartak

Zlatibor - Čukarički

Kabel - Metalac

1. novembar

RFK Grafičar - Vojvodina

NAPOMENA: U slulčaju nerešenog ishoda pobednik se odlučuje jedanaestercima.

Komentari (0)

Sport