Fudbal

Primera na Areni: Rajković i Nastasić dočekuju Levandovskog

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2022

-

14:42

Primera na Areni: Rajković i Nastasić dočekuju Levandovskog
Primera na Areni: Rajković i Nastasić dočekuju Levandovskog - Copyright Guliver/Noxthirdxpartyxsales - Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Barselone večeras od 21.00 (TV Arena 2 premium) gostuju Majorki u okviru sedmog kola španske Primere.

Katalonci su se ozbiljno pojačali tokom leta i ekipa se lepo uklopila, što je prouzrokovalo dobar niz rezultata. Izabranici Ćavija Ernandeza trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica uz gol razliku 18:1. To govori da Barsa igra veoma efikasno, pošto je prosek golova koje postižu po utakmici tačno tri, dok su od početka sezone primili samo jedan pogodak.

Naravno, glavni adut Katalonaca je Robert Levandovski, koji je sa osam postignutih golova ubedljivo najbolji strelac tima. Poljak je letos stigao iz minhenskog Bajerna i za sada ispunjava očekivanja navijača. Takođe,treba pomenuti i mladog vezistu, Pedrija, koji već duže vreme igra vrhunski fudbal i obećava velike stvari. Iako ima tek 19 godina, Pedri je odigrao svih šest kola, a na pet je bio starter što dovoljno govori o njegovoj ulozi u Barsi.

Što se tiče povređenih igrača, Ćavi na raspolaganju neće imati Žuka Kundea, Ronalda Arauha, Hektora Beljerina, Frenkija De Jonga i Memfisa Depaja, dok su Serđi Roberto i Osman Dembele pod upitnikom.

 

 

Sa druge strane, Majorka zauzima 10. mesto na tabeli sa osam osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica i gol razliku 6:7. Iako su osvojili tek polovinu Barseloninih bodova, svakako je ovo dobar start sezone za tim Havijer Agera.

Najveća opasnost po protivničke odbrane vreba od Vedata Murićija, koji je sa tri postignuta pogotka najbolji strelac ekipe. Takođe, treba obratiti pažnju na reprezentativca Južne Koreje, Kang-in Lija, koji je do sada uspeo da postigne jedan pogodak i upiše tri asistencije.

Najveće pojačanje ovog leta za Majorku zasigurno jeste Matija Nastasić. Povremeni srpski reprezentativac je posle samo godinu dana napustio Fiorentinu i preselio se u Španiju kao slobodan igrač. Takođe, treba pomenuti i Predraga Rajkovića, koji je odličan od samog starta sezone, te je na šest utakmica primio svega sedam golova.

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova Barselona je slavila čak 16 puta, Majorka dva, dok je dva puta bilo nerešeno.

Potencijalni sastavi:

Majorka: Rajković, Valjent, Railjo, Nastasić, Kosta, De Galareta, Batalja, Mafeo, Murići, Li

Barselona: Ter Štegen, Garsija, Pike, Kristensen, Buskec, Gavi, Pedri, Fati, Rafinja, Levandovski

La Liga, 7. kolo

Petak

Atletik Bilbao - Almerija 4:0
/I. Vilijams 10, Sanset 17, N. Vilijams 62, Vesga penal 84/

Subota

Kadiz - Viljareal 14.00 (TV Arena Premium 2)

Hetafe - Valjadolid 16.15 (TV Arena sport 7)

Sevilja - Atletiko Madrid 18.30 (TV Arena Premium 2)

Majorka - Barselona 21.00 (TV Arena Premium 2)

Nedelja

Espanjol - Valensija 14.00 (TV Arena Premium 3)

Selta - Betis 16.15 (TV Arena Premium 3)

Đirona - Sosijedad 18.30 (TV Arena Premium 3)

Real Madrid - Osasuna 21.00 (TV Arena Premium 1)

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Elče 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by SofaScore

 

Komentari (0)

Sport