Fudbal

Gvardiola pred derbi sa Junajtedom: Ovo nije obična fudbalska utakmica

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2022

-

16:43

Gvardiola pred derbi sa Junajtedom: Ovo nije obična fudbalska utakmica
Pep Gvardiola - Copyright Tanjug/AP/Martin Rickett/PA

veličina teksta

Aa Aa

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola govorio je pred gradski derbi sa Mančester junajtedom, koji je na programu u nedelju od 15 časova na TV Arena 1 Premium.

Uoči devetog kola Premijer lige, "građani" imaju utakmicu i pet bodova više od "crvenih đavola", koji su posle dva poraza na startu prvenstva, zabeležili četiri uzastopne pobede, pa je za očekivati da na Etihad dolaze sa sličnim ambicijama.

"Od protivnika uvek očekujem najbolje, imaju kvalitet, u to nema sumnje. Ostvarili su dobre rezultate protiv jakih ekipa. Pobediti u Sautemptonu nije lako, ali posebno nije lako dobiti Liverpul i Arsenal kod kuće", rekao je Španac i dodao:

"Imaju dobar momentum. Moramo da odigramo savršeno jer vas oni kazne ni za šta. Imaju kvalitet kada igraju na skraćenom prostoru, napred imaju brzinu i mobilnost, sa kvalitetom u sredini, centralni defanzivci su im agresivni, imaju dobar ritam. To je Mančester junajted, uvek su bili takvi. Poslednjih godina smo bili bolji na Old Trafordu nego na Etihadu, ali radujem se meču i spreman sam", rekao je strateg Sitija, koji je istakao da ovo neće biti samo fudbalska utakmica...

 

Komentari (0)

Sport