Fudbal

Serija A na Areni: Vlahović i Kostić protiv Bolonje za presek loše forme

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2022

-

12:54

Serija A na Areni: Vlahović i Kostić protiv Bolonje za presek loše forme
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Juventus će u 21.00 (TV Arena 2 premium) na svom terenu dočekati Bolonju u okviru osmog kola italijanske Serije A.

Izabranici Masimilijana Alegrija nisu baš na najbolji način otvorili sezonu s obzirom na to da se nalaze na osmom mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica uz gol razliku 9:5. Stoga, navijači nisu nimalo zadovoljni, kao ni čelni ljudi u klubu što je prouzrokovalo veliki broj kritika na samog trenera, ali i nekolicinu igrača, među kojima su i srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Bivši napadač Partizana i Fiorentine je najbolji strelac ekipe sa četiri postignuta gola, ali uprkos tome navijači nisu zadovoljni njegovim partijama. Ekipa ne igra dobro i to je svima jasno, međutim, italijanska javnost je veoma surova i često ume da svali sve na pojedinca, vrlo često i nezasluženo.

Filip Kostić je sa dve upisane asistencije najbolji asistent ekipe, što samo po sebi govori dovoljno. Kao i na Vlahovića, navijači su kivni i na njega, vrlo verovatno nezasluženo. Ipak, oni to mogu shvatiti i kao kompliment, pošto je očigledno da se od njih najviše očekuje.

Pored njih dvojice, veliki adut Juventusa u napadu svakako jeste i iskusni centarfor Arkadijuš Milik koji je u nekoliko navrata od starta sezone pokazao da može biti vrlo značajan za igru Juvea.

 

 

Kada smo kod povređenih igrača, Alegri na ovom meču neće moći da računa na Federika Kijezu, Pola Pogbu, Kaja Horhea, kao ni na Anhela di Mariju koji je u prošlom kolu zaradio crveni karton.

Sa druge strane, Bolonja zauzima 16. mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova iz sedam odigranih mečeva uz gol razliku 7:10. Siniša Mihajlović je otišao sa klupe, a situaciju uopšte nije krenula na bolje i definitivno će igra morati da bude mnogo bolja kako bi se obezbedio opstanak u elitnom rangu.

Ubedljivo najbolji i najopasniji igrač tima je Marko Arnautović koji je uspeo da zatrese mrežu čak šest puta, što ga stavlja na prvo mesto liste strelaca čitavog prvenstva. Ipak, opšte je poznato da u fudbalu jedan igrač nije dovoljan za dobre rezultate, moraće da dobije pomoć od svojih saigrača, koji deluju pomalo uspavano.

Kada govorimo o međusobnom skoru ovih timova, Juventus je daleko uspešniji s obzirom na to da su crno-beli slavili na čak 17 od prethodnih 20 puta, dok je samo tri susreta završeno nerešenim ishodom.

Potencijalni sastavi:

Juventus: Ščešni, Bremer, Bonuću, Danilo, Kvadrado, Lokateli, Paredes, Rabio, Kostić, Milik, Vlahović

Bolonja: Skorupski, De Silvestri, Poš, Lukumi, Kambijaso, Medel, Skauten, Orsolini, Soriano, Berou, Arnautović

Serija A, 7. kolo

Subota:

Napoli - Torino 3:1
/Angisa 6, 12, Kvaračkelija 37- Sanabrija 44

Inter - Roma 1:2
/Dimarko 30 - Dibala 39, Smoling 75/

Empoli - Milan 1:3
/Bajrami 90+2 - Rebić 79, Balo-Ture 90+4, Leao 90+7/

Nedelja:

12.30 Lacio - Specija (A1P)

15.00 Leće - Kremoneze

15.00 Sampdorija - Monca

15.00 Sasuolo - Salernitana 

18.00 Atalanta - Fiorentina (AS1)

20.45 Juventus - Bolonja (A2P)

Ponedeljak:

20.45 Verona - Udineze

Komentari (0)

Sport