Fudbal

Bajern ubedljiv u Ligi šampiona: Bavarci se poigravali sa Viktorijom

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2022

-

20:37

Bajern ubedljiv u Ligi šampiona: Bavarci se poigravali sa Viktorijom
Bajern - Viktorija Plzenj - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

veličina teksta

Aa Aa

U 3. kolu grupe C Lige šampiona Bajern je pružio aktaktivnu i efikasnu igru i ubedljivo savladao Viktoriju Plzenj rezultatom 5:0. Šampion Češke može biti zadovoljan što je samo pet lopti završilo u njegovoj mreži.

Napadač domaćih Liroj Sane je na svakoj utakmici u Ligi šampiona ove sezone bio strelac. U 7. minutu krenuo je u solo prodor, prošao kroz dvojicu protivničkih igača potom šutem sa 16 metara i matirao golmana gostiju Tvrdona - 1:0.

Gorecka je pripemio šansu Gnabriju i u 13. minutu Bavarci su vodili sa 2:0. Sadio Mane je potom postigao prvi gol u Ligi šampiona u dresu Bajerna. Bio je spretniji i brži od odbrane Viktorije, sa nekoliko sjajnih poteza predriblao je nekolicinu protivničkih igrača i pogdio za 3:0. Igrao se 21. minut i pobednik je već bio odlučen.

U uvodnim minutima nastavka, baš kao i na početku meča, Liroj Sane je ponovo bio nepogrešiv. Zasluge za gol idu i na adresu Manea koji je idelano proigrao napadača Nemačke. Usledio je savršen prijem lopte i pogodak za 4:0.

Pred golmanom gostiju iz Plzenja našao se u 59. minutu Čupo-Moting, realizovao je precizno dodavanje Gorecke i povisio na 5:0.

Liga šampiona, treće kolo

Grupa C

Bajern - Plzenj 5:0 (3:0)
/Sane 7,50, Gnabri 13, Mane 21, Čupo-Moting 59/   

Inter - Barselona 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport