Fudbal

Salcburg srušio Dinamo sa penala, Seltik poklekao u Lajpcigu

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

20:50

Salcburg srušio Dinamo sa penala, Seltik poklekao u Lajpcigu
Strahinja Pavlović - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

veličina teksta

Aa Aa

Salcburg je pobedio Dinamo iz Zagreba 1:0 (0:0) u trećem kolu Grupe "E" Lige šampiona i tako je zabeležio prvi trijumf , dok su Zagrepčani posle "San Sira" poraženi i u Austriji.

Gol odluke postigao je Okafor sa bele tačke, ali jedan od najboljih na tereni bio je srpski reprezentativac Strahinja Pavlović koji je potpuno nadigrao i iz igre isključio napadača "modrih "Bruna Petkovića. Igrao je "Kalaba" ponovo impresivno, kao nedavno u Oslu protiv Serlota i Halanda, mada u finišu Drmić nije uspeo da iskoristi njegovu jedinu grešku.

Otvoreno se igralo u Salcburgu i posle prvih 45 minuta bilo je 0:0 jer su veoma raspoloženi bili golmani Kon i Livaković. Zagrepčani su imali nekoliko dobrih akcija, pretili su preko Ademija, Ivanušeca i Oršića, međutim, odbrana prvaka Austrije sa veoma dobrim Strahinjom Pavlovićem uspela je da odoli. Srepski as je u potpunosti iz igre isključio Bruna Petkovića. Na drugoj strani Šeško i Okafor bili dosta dobro čuvani.

Mnogo agresivnije zaigrao je Salcburg, što im je donelo dominaciju i veliku priliku u 54. minutu. Šeško je bio najviši u skoku i sa nekoliko metara pogodio je loptom pravo u glavu, u tom momentu, srećnog golmana Livakovića.

Ofanziva se isplatila domaćinu u 68. minutu. Moharami je s leđa rukama opborio Ulmera i sudija je pokazao na penal. Okafor je bio uspešan sa bele tačke pa je Salcburg poveo u 71. minutu.

Prvu i jedinu grešku Pavlovića, Dinamo nije iskoristio u 82. minutu. Srpski defanzivac je nije dobro procenio let lopte, Drmić je izašao sam pred golmanom koji je fantastično odbranio. Svi napori Zagrepčana da izjednače nisu urodila plodom, zbog malog ofsajda poništen je gol Drmića (90+4), a na drugoj strani Šeško je u drugom minutu nadoknade propustio zicer za ubeldjiviju pobedu.

Lajpcig je veoma dobrom igrom u drugom delu zasluženo pobedio Lajpcig 3:1 (1:0) i stigao je do prve pobede u Grupi "E". Meč viner bio je napadač Andre Silva, sa dva pogotka u drugom delu.

Lajpcig i Seltik nisu mnogo taktizirali, u meču jakog tempa ipak su domaćini prvi deo meča rešili u svoju korist. Kristofer Nkunku, koji je već dogovorio transfer u Čeksi narednog leta za 60 miliona evra i obavio lekarske preglede, zatresao je mrežu Jana Harta u 18. minutu lepim lob udarcem. Mešutim, gol je bio poništen zbog ofsajda posle asistencije iz VAR sobe.

Samo devet minuta kasnije Nkunku je na pas Andrea Silve ponovo matirao Harta za vođstvo od 1:0.

Škoti su dobro otvorili drugi deo i posle kontre Japanac Furuhaši je idealno uposlio Žotu kome nije bilo teško da sa desetak metara matira golmana Blasviša koji je u 13. minutu zamenio povređenog Gulašija.

Lajpcig je ponovo zaigrao veoma dobro, Sobolčai je pogodio stativu, pa zatresao mrežu, ali je gol bio poništen zbog ofsajda. Međutim, igrači Seltika su napravili kardinalnu grešku, Sobolčai je uposlio Andera Silvu koji je lako doneo prednost u 64. minutu.

Nastavio je Lajpcig da dominira, pa je Andre Silva iz blizine završio akciju Simakana i potvrdio trijumf.

Liga šampiona, 3. kolo

GRUPA E

Salcburg - Dinamo Zagreb 1:0 (0:0)
/Okafor 71 penal/

Čelsi - Milan 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA F

Lajpcig - Seltik 3:1 (1:0)
/Nkunku 27, An. Silva 64, 77 - Žota 47/

Real Madrid - Šahtjor 21.00 (TV Arena sport 2)

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport