Fudbal

Juventus slavio protiv Makabija: Pogodak Vlahovića i het-trik asistencija Di Marije

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

22:54 >> 23:10

Juventus slavio protiv Makabija: Pogodak Vlahovića i het-trik asistencija Di Marije
Marco Alpozzi/LaPresse via AP - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Juventus je na svom stadionu savladao Makabi iz Haife rezultatom 3:1 u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Srpski napadač, Dušan Vlahović, postigao je drubi gol za italijanski klub, dok je titulu igrača utakmice poneo Anhel di Marija. 

Juventus je odlično otvorio meč i već u prvih dvadeset minuta stvorio nekoliko šansi. Najpre je u 11. minutu Kvadrado odložio povratnu loptu za Dušana Vlahovića, koji je dobro šutirao, ali nedovoljno snažno te je golman gostiju uspeo da odbije loptu u korner.

Samo dva minuta kasnije, srpski napadač se ponovo našao u šansi. Odlično je kombinovao sa saigračem iz reprezentacije, Filipom Kostićem, ali je šutirao pored gola.

Prvi pogodak videli smo u 35. minutu kada je Adrijen Rabio poslao pas ka Anhelu Di Mariji, a ovaj mu fenomenalno vratio, te je Francuz iz neposredne blizine neodbranjivo šutirao.

Vođstvo je duplirano u 50. minutu, a strelac je bio Dušan Vlahović. Anhel Di Marija je sa svoje polovine poslao fenomenalan pas ka sprskom napadaču, koji je istrčao sam pred golmana gostiju i rutinski zatresao mrežu za 2:0.

Samo deset minuta kasnije, Vlahović je postigao i drugi pogodak, ali je on poništen. Ponovo je u ulozi asistenta bio Di Marija, ali je bivši napadač Partizana i Fiorentine bio u milimetarskom ofsajdu, što je pomoćni sudija odmah uočio i signalizirao glavnom.

Delovalo je da će Juventus rutinski slaviti protiv tima iz Haife, ali nije bilo tako. U 75. minutu je Dean David stigao do lopte pre Vojčeha Ščešnog, koji je zaista nepotrebno istrčao i ostavio prazan gol, pa fudbaleru gostiju nije bilo teško da prosledi loptu u nebranjenu mrežu.

Ipak, konačan rezultat postavio je Rabio u 83. minutu. Anhel Di Marija je centrirao iz kornera na prvu stativu, odakle je Francuz idealno zahvatio loptu glavom i tako ponovo doneo dva gola prednosti Juventusu. Bila je ovo treća asistencija za Di Mariju na meču.

U narednom kolu ova dva tima će se sastati u Haifi.

Sastavi:

Juventus: Ščešni, Kvadrado (od 67. Kvadrado), Bremer, Danilo, De Šiljo (od 46 Sandro), Mekeni, Rabio, Paredes (od 85. Mireti), Di Marija, Kostić (od 66. Lokateli), Vlahović (od 73. Kin)

Makabi: Koen, Sandrgen, Sek, Batubinsika, Goldberg, Kornud (od 60. Haziza), El Fazaz (od 84. Rukavica), Šeri, Fani (od 72. Fani), Čibota (od 60. Adzili), Pijero (od 72. David)

Komentari (0)

Sport