Fudbal

Biti ili ne biti za Crvenu zvezdu: Beograđani dočekuju Ferencvaroš u Ligi Evrope

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2022

-

09:09

Biti ili ne biti za Crvenu zvezdu: Beograđani dočekuju Ferencvaroš u Ligi Evrope
Biti ili ne biti za Crvenu zvezdu: Beograđani dočekuju Ferencvaroš u Ligi Evrope - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Biti ili ne biti, pitanje je danas za Crvenu zvezdu. Srpski šampion od 18.45 (TV Arena Pemium 1) dočekuje Ferencvaroš, lidera grupe "H" Lige Evrope i samo pobedom može realno da ostane u trci za evropsko proleće.

Trener Miloš Milojević i igrači nalaze se pod jakim pritiskom, jer ih na to obavezuju ne samo renome kluba, nego i rezultati proteklih sezona, kao i težnja da se nadomesti sedam bodova za klupski koeficijent UEFA, izgubljen sa starom sezone (za sada imaju tri).

Puna "Marakana" očekuje reakciju crveno-belih posle bledog izdanja u Trabzonu, a ovaj satsav Zvezde koji u proseku ima pedesetak evropskih mečeva u nogama ima i snagu i potencijal da sruši Ferencvaroš, koji ima fantastičnu kontru i "laku konjicu" u špicu poput Traorea, Bolija i Nguena i odličnog pakera Aise Laidounija.

"U pripremi za meč moramo da uradimo sve kako bismo im smanjili prostore za trčanje. Međutim, ne želimo da igramo reaktivan fudbal. To nije u mom, ni u DNK ovog kluba. Postoje neki načine koji mogu da nam pomognu da im skratimo teren. Moramo 70 odsto vremena da vodimo računa o našoj igri, potom o njihovoj", objasnio je kako će Zvezda igrati trener Miloš Milojević.

U toj težnji najveći teret imaće Seku Sanogo. Ukoliko uspe da odigra na svom nivou i reši te situacije na sredini terena, Zvezda će imati mnogo više loptu na polovini protivnika, a samim tim će Katai, Ivanić, Bukari, Kanga i Pešić više opterećivati defanzivu mađarskog tima, koji je po mnogim stručnjacima slabiji deo ekipe Stanislava Čerčesova.

Štoper Nemanja Milunović je veoma važan igrač u odbrani crveno-belih, ali njegova povreda lista nije bila teže prirode pa bi mogao da bude spreman i na terenu. Međutim, ako ne bude mogao da igra, a to će se znati bukvalno pred meč, na teren će Marko Gobeljić. U tom slučaju Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović će na štoperske pozicije, a Milan Rodić na levoj strani odbrane. Milojević jedino ne može da računa na Kingsa Kangvu koji pauzira zbog isključenja u Trabzonu.

Meč sudi Belgijanac Lorens Viser, a Zvezda bi trebalo da igra u sastavu: Borjan - Eraković, Milunović (Gobeljić), Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Liga Evrope

Grupa "H", treće kolo

Crvena zvezda - Ferencvaroš 18.45 (TV Arena Premium 1)

Monako - Trabzon 18.45 (TV Arena sport 1)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport