Fudbal

Odlična Crvena zvezda ubedljiva protiv Ferencvaroša za prvi trijumf u Ligi Evrope

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2022

-

20:39 >> 22:27

Odlična Crvena zvezda ubedljiva protiv Ferencvaroša za prvi trijumf u Ligi Evrope
Odlična Crvena zvezda ubedljiva protiv Ferencvaroša za prvi trijumf u Ligi Evrope - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pokazala da ima evropski nerv, u meču "biti ili ne biti" za opstanak u Ligi Evrope pobedila je na "Marakani" mađarski Ferencvaroš 4:1 (2:0) i osvojila prve bodove u Grupi "H" Lige Evrope.

Pokazao je srpski šampion i kvalitet i karakter, odigrao je kvalitetan meč bez oscilacija i sasvim zasluženo stigao do trijumfa koji može svakako da promeni ceo tok Lige Evrope. Ferencvaroš je bio nokautiran, za sedam dana će u Budimpešti imati priliku za revanš.

Crvena zvezda odigrala je jedno kvalitetno poluvreme, nije želela da srlja već je vodeći računa o odbrani koristila svaki slobodan prostor po krilima i imala je sreće da je za razliku od meča sa Monakom sreća i VAR pogledaju. Gobeljić je odlično prošao po desnoj strani i centrirao na peterac, Mirko Ivajić je šutirao glavom a lopta se od ruke Maea odbila u korner. Sudija je pogledao VAR i dosudio penal. Gelor Kanga je bio siguran sa 11 metara.

 

 

Vođstvo kao da je skinulo neko breme sa leđa domaćina, a šokiralo goste, pa je Zvezda posle velikog promašenog zicera Dragovića (sa pet metara glavom prebacio prečku) duplirala prednost. Pešić je sa leve strane poslao loptu na sedam metara od gola, Stefan Mitrović je lepo primio loptu, okrenuo fintom defanzivca gostiju i levicom pocepao mrežu.

Ferencvaroš je pokazao određeni kvalitet, posebno su bili neugodni kada prođu središnji blok Zvezde, ali za 45 minuta nisu stvorili nijednu veliku priliku, baš kao pre nekoliko dana u Kečkemetu kada su bili poraženi 2:0.

Puni samopouzdanja, crveno-beli su nastavili autoritativno d aigraju u nastavku i već u 50. minutu poveli su 3:0. Kanga i Gobeljić izigrali su odbranu gostiju na desnoj strani, usledio je pa ka Kataiju koji je bio sam na 16 metara. Usledila je magija "Magika", lopta je odsela u samom donjem uglu Dubusa.

Nije imala Zvezda slabo mesto u timu, u odbrani su briljirali Gobeljić, Rodić, Dragović i posebno Strahinja Eraković, ali Gelor Kanga je odigrao savršeno, kao sat. Gabonac je konotrlisao igru, kod njega je lopta bila kao u sefu, a onda je sve navijače Zvezde podsetio na Krasnodar. Odapeo je bombu sa 25 metara iskosa i Zvezdu odveo na 4:0.

Šteta što je jednu neopreznost u odbrani Ferencvaroš kaznio golom, ali kada se podvuče crta Zvezda ima na čemu da gradi entuzijatzam za naredni duel u Budmipešti protiv istog rivala. Crveno-beli imaju kvalitet, imaju iskustvo i posle večerašnjeg meča i manji pritisak na plećima.

 

 

Uživo, Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1

Drugo poluvreme

90+4: Crvena zvezda je u najboljoj utakmici ove sezone deklasirala Ferencvaroš i prvom pobedom u Ligi Evrope ostala u igri za evropsko proleće.

89. minut: prečka je spasila Borjana. Rajan Mae je sa sedam metara iskosa pogodio samo okvir gola.

84. minut: Pešić je sprintao od centra, uspeo je da iskontroliše loptu na desetak metara od gola, ali ne i da nadmudri dvojicu defanzivaca.

80. minut: Još 10 minuta do kraja, gosti pokupavaju da ublaže poraz, Zvezda čeka kontre za peti gol.

71. minut GOOL, Ferencvaroš smanjuje na 4:1, strelac Zahariasen. Šteta, jeftin gol, Pankov nije dovoljno šustro ušao u blok, lopta je stigla do Zahariesena koji je sa pet metara pogodio.

 

 

70. minut: Zvezda polako zatvara meč, takve je i izmene napravio Miloš Milojević. Gosti iz Mađarske su potpuno nadigrani na Marakani.

60. minut GOOL, Zvezda vodi 4:0, strelac Gelor Kanga. Ponovio je Gabonac Krasnodar, sa 25 metara iskosa ispalio je projektil koji se zario u samom uglu. Spektakularan pogodak.

 

 

50. minut, GOOL, Zvezda vodi 3:0, strelac je Aleksandar Katai. Kanga i Gobeljić su izigrali odbranu gostiju, došla je lopta do Kataija na 16 metara a onda je sevnula bomba u sam donji ugao. Zvezda ide na "plus tri".

 

 

Počeo je drugi deo, Milojević ništa nije menjao jer nema potrebe.

Prvo poluvreme

45+2. minut: Ferencvaroš je napravio pritisak u poslednjih pet minuta, ali je Zvezda uspela da izdrži taj pritisak i na poluvreme ode sa dva gola prednosti.

40. minut: Zvezda ima lepu prednost i ne prestaje sa napadima. Ima konotrlu igre, Ferencvaroš je u nokdaunu.

35. minut GOOL, Zvezda vodi 2:0, strelac Stefan Mitrović. Pešić je centrirao sa leve strane, Mitrović je primio loptu na sedam metara od gola, okrenuo se i pocepao mrežu.

 

 

34. minut: velika prilika za Dragovića. Katai je odlično izveo prekid, štoper Zvezde je utrčao i sa pet metara šutirao glavom. Lopta je odskočila od trave i preskočila prečku. Šteta, velika prilika za 2:0 je propuštena.

32. minut: VAR odnosi (Monako), VAR donosi nešto Zvezdi u Ligi Evrope. Pogodak je doneo Zvezdi stabilnost i samopouzdanje, smanjen je pritisak sa igrača.

27. minut GOOL, Zvezda vodi 1:0, strelac Gelor Kanga iz penala.

25. minut: dobar napad Zvezde, Gobeljić je centrirao sa desne strane, Ivanić je šutirao sa pet metara glavom a lopta se od ruke Maea odbila u korner. Sudija Viser je otišao da vidi snimak posle interevencija iz VAR sobe i dosudio jeedanesterac.

 

 

23. minut: egal utakmica na "Marakani", gosti kad god mogu dolaze sa velikim brojem igrača u završnicu, ali za sada ne uspevaju da ugroze Borjana. Sa druge strane, domaćin pokušava najviše po levoj strani, Rodić je dobro prošao, ali je izostao bolji završni pas.

17. minut: solidan napad Zvezde, Ivanić je vratio loptu na peterac do Pešića koji je iz okreta šutirao pred gola.

 

 

15. minut: Gosti iz Mađarske su supostavli kontrolu igre, mirni su na lopti i ne propuštaju da koriste određene propujste crveno-belih na sredini terena. Bešić je prošao 40 metara i šutirao pored gola.

10. minut: uzvratila je Zvezda, Gobeljić je sa 16 metara levom nogom putirao pravo u golmana Dibusa.

 

 

8. minut: Prvi pokušaj Ferencvaroša posle dobrog napada, Gobeljić je uspeo da izblokira dobar pokušaj Laidunija. Opasni su gosti.

5. minut: Zvezda za sada dominira, kontroliše meč, a jednu dobru akciju Rodića po levoj strani Peđić nije uspeo da završi pasom ka Kataiju. Gosti za sada u podrđenom položaju.

Počeo je meč, Crvena zvezda je bez Nemanje Milunovića i Osmana Bukarija i pod imperativom je pobede jer ih samo ona ostavlja u igri za evropsko proleće u grupi "H" Lige Evrope. Stadion nije pun, na tribinama je nešto više od 30.000 posetilaca. Minutom ćutanja odata je počast poginulim navijačima u Indoneziji.

Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1 (2:0)

Strelac: Kanga u 27. iz penala i 60, Mitrović u 35, Katai u 50. za Crvenu zvezdu. a Zahariasen u 71. minutu za Ferencvaroš. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 36.793. Sudija: Lorens Viser (Belgija).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović (od 72. Nikolić), Rodić - Sanogo (od 62. Srnić), Kanga (od 80. Mustafa) - Mitrović (od 62. Pankov), Ivanić, Katai (od 72. Motika) - Pešić.

FERENCVAROŠ: Dibus - Vingo, S. Mae, Knoster, Botka (od 77. Palka) - Bešić (od 57. Večei), Laiduni (od 67.Gojak) - Traore, Zahariasen, Nguen (od 67. Markinjos)  - Boli (od 57. R. Mae).

Liga Evrope

Grupa "H", treće kolo

Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1 (2:0)
/Kanga 27 penal, 60, Mitrović 35, Katai 50 - Zahariasen 71/

Monako - Trabzon 3:1 (2:0)
/Ben Jder 14, 45+2 penal, Disasi 55 - Bakasetas 72/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport