Fudbal

Pešić i Eraković nemaju dilemu: Zvezda je pokazala karakter

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2022

-

21:02 >> 21:04

Pešić i Eraković nemaju dilemu: Zvezda je pokazala karakter
Pešić i Eraković nemaju dilemu: Zvezda je pokazala karakter - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pokazala karakter i kvalitet protiv Ferencvaroša, a to su posle meča potencirali Aleksandar Pešić i Strahinja Eraković.

Pešić je bio nerešiva enigma za defanzivce mađarskog tima, nije postigao gol, ali je držao "dubinu", razvijao napade, asisteirao je za drugi gol.

"Čestitao bih ekipi na zasluženoj pobedi. Pokazali smo karakter i da možemo da igramo onaj stari fudbal. Svi su dali 100 odsto na terenu, bilo je teških momenata, kad pogledaš rezultat bilo je lako", istakao je Pešić za TV Arena sport.

I nije imao dilemu da je ovo bila najbolja igra crveno-belih u sezoni.

"Mislim da je ovo najbolja naša utakmica, a i moja od kako sam se vratio. Znali smo i pre meča da nam je ova utakmica za uključivanje u trku za opastanak u Ligi Evrope. Radili smo naporno na treninzima, dizali smo se psihički izmešu sebe, bodrili i ostali smo u trci za prva dva mesta. Nadam, se da ćemo uspeti na kraju", rekao je napadač crveno-belih.

Strahinja Eraković se vratio na mesto štopera i odigrao maestralno. Potpuno je isključio brze napadače gostiju, oduvao ih je u duelima, poziciono je obavio posao na reprezentativnom niovu

"Kad od prvog minuta krenemo kako znamo možemo protiv bilo koga da igramo. Ove prethodne utakmice nisu bili pravi pokazatelj naše ekipe, zadovoljni smo igrom i pobedom. Prija mi pozicia štopera, ali igram sve što se od mene zahteva. Navijači su kao i obično bili fantastični", rekao je Eraković za našu televiziju. 

Komentari (0)

Sport