Fudbal

Dejan Stanković zadovoljan posle debija na klupi Sampdorije: Vidim svetlo na kraju tunela

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2022

-

09:14

Dejan Stanković zadovoljan posle debija na klupi Sampdorije: Vidim svetlo na kraju tunela
Dejan Stanković zadovoljan posle debija na klupi Sampdorije: Vidim svetlo na kraju tunela - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Dejan Stanković uspešno je debitovbao na klupi Sampdorije koja je golom Filipa Đuričića osvojila bod u Bolonji 1:1. 

Doskorašnji trener Crvene zvezde nije mogao da bude zadovoljan izdanjem ekipe u prvom delu, usledila je reakcija na poluvremenu i na kraju se sve završilo trećim bodom za Đenovljane u Seriji A.

"Rekao sam momcima na poluvremenu – u redu, primili smo gol koji smo očekivali da ćemo primiti, hajde da sada napadamo više, budemo odlučniji i hrabriji. Bilo je to dobro drugo poluvreme, odlično su reagovali na promenu sistema, što je moj način gledanja na fudbal. Vidim svetlo na kraju ovog tunela", rekao je Stanković posle meča.

Vodio je Stanković tim energično, impulsivno, "odigrao" je svih 90 i kusur minuta.

"Ne mogu da budem miran kraj aut-linije, jer želim da učestvujem i radujem se sa svojim igračima. Možemo da se poboljšamo fizički, pred nama je duga nedelja u kojoj možemo da počnemo sa treninzima."

 

 

Da bi obezbedio opstanak sa Sampdorijom, Stanković je postavio priritete.

"Prvi zadatak je vratiti ovim momcima samopouzdanje. Dok ne uđemo u mirnije vode i budemo mogli da kontrolišemo utakmice, nećemo rizikovati sa igrom iz poslednje linije. Možemo da igramo mnogo bolje, ali imao sam samo jedan dan za rad sa grupom, tako da ću sada imati više vremena. Svi počinju od nule i na osnovu toga ću izabrati najboljih 11 protiv Rome."

Privilegija je raditi u Seriji "A", ponovio je još jednom trener Sampa, a već naredne nedelje imaće okrašj sa bivšpim trenerom Žozeom Murinjom.

"Pokušao sam da učim od svih njih i pokupim ono dobro. Oni su me naučili kako da pobeđujem. Nisam ovde kako bih nekog 30-godišnjaka naučio kako da igra fudbal, ali mene su učili kako da pobeđujem uz žrtvu, ponos i organizaciji", istakao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport