Fudbal

Arsenal u uzbudljivom duelu pobedio Liverpul 3:2 za povratak na prvo mesto u Premijer ligi

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2022

-

19:35

Arsenal u uzbudljivom duelu pobedio Liverpul 3:2 za povratak na prvo mesto u Premijer ligi
Arsenal u uzbudljivom duelu pobedio Liverpul 3:2 za povratak na prvo mesto u Premijer ligi - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Arsenala pobedili su Liverpul rezultatom 3:2, u 10. kolu Premijer lige.

Izvanredan fudbal prikazan je na stadionu Emirati u Londonu, gde je domaćin tri puta imao prednost, a na kraju i uspeo da trijumfuje i osvoji sva tri boda.

Liverpul je dva puta uspeo da izjednači, ne i treći.

Arsenal je tako ostvario veoma važnu pobedu u borbi za najviši plasman u Premijer ligi. Sada je prvi na tabeli sa 24 boda, jednim više od Mančester sitija. Iza su Totenhem, Čelsi, Njukasl, Brajton i drugi.

Liverpul nikako da nađe formu. Prošlosezonski vicešampion ima 10 bodova i zauzima 10. mestu u Premijer ligi posle osam odigranih utakmica.

Arsenal nije mogao da zamisli bolji početak utakmice. Poveo je već u prvom minutu pogotkom Gabrijela Martinelija.

Ipak, slavlje nije dugo trajalo, pošto je Liverpul uspeo da izjednači, i to golom Darvina Nunjeza. Urugvajskom napadaču je ovo prvi gol u Premijer ligi još od 6. avgusta i utakmice sa Fulamom.

Delovalo je da će poluvreme biti završeno nerešenim rezultatom, a onda je na scenu stupio ponovo Martineli, koji je poslao fantastičan pas Bukaju Saki, koji je savladao Alisona za novo vođstvo domaćina.

Liverpul je uspeo da izjednači i drugi put. Sada je strelac bio Roberto Firmino, koji je u finišu poluvremena zamenio povređenog Luisa Dijaza.

Sve je prštalo u Londonu. Igrao se 75. minut kada je Gabrijel Žezus oboren u kaznenom prostoru Liverpula posle čega je dosuđen penal. Bilo je mnogo čarki, a na kraju je Saka bio precizan drugi put na utakmici za, ispostaviće se pobedu Arsenala.

 

Komentari (0)

Sport