Fudbal

Milan i Čelsi se sudaraju na "San Siru" u ključnom meču za evropsko proleće u Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2022

-

09:01

Milan i Čelsi se sudaraju na "San Siru" u ključnom meču za evropsko proleće u Ligi šampiona
Milan i Čelsi se sudaraju na "San Siru" u ključnom meču za evropsko proleće u Ligi šampiona - Copyright Tanjug/(Spada/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Startuje drugi deo grupne faze Lige šampiona i od utakmica četvrtog kola možda će se nazreti i rasplet u nekim grupama.

Dok Real Madrid i Mančester siti imaju meč lopte za prolazak u osminu finala, najveća borba i neizvesnost očekuje se u Grupi "E" gde realno sve četiri ekipe - Salcburg, Čelsi, Milan i Dinamo iz Zagreba imaju realne šanse za jedno od prva dva mesta.

"San Siro" će večeras biti klasičan bokserski ring, jer Čelsi stiže na noge Milanu uz ubedljiv trijumf iz Londona pre šest dana od 3:0 i zbog propozicija gde o plasmanu odlučuje međusobni skor, ima značajnu i rezultatsku i psihološku prednost.

Nema sumnje da će Milan pokušati da uzvrati, ali bez Kalabrije, De Ketelara, Florencija, Ibrahimovića, Kjera, Manjana i Salemakersa, trener Stefano Pioli ima skraćenu rotaciju, ali ipak i adute u Leou, Žiruu i sve boljem Brahimu Dijazu.

"Bili smo veoma razočarani performansama u Londonu, nismo to bili mi. Nadam se da smo naučili iz svojih grešaka i da ih večeras nećemo ponavljati. Milan ne sme da živi u svojim problemima, već da na terenu uvek pokaže maksimalan nivo. Nisam zabrinut, danas je novi meč i moramo da ga odigramo najbolje što možemo", izjavio je Stefano Pioli.

Terner Čelsija Grem Poter je polako uneo neke promene u igri svog tima, nada se da će na "San Siru" biti na niovu od pre šest dana.

"Milan je domaćin i pokušaće da iskoristi tu prednost kao što mi to učinili u Londonu. Znamo šta moramo da učinimo, ali smo srećni što smo u dobroj poziciji. Očekujem tvrd meč, velikog intenziteta jer Milan ima odličan tim sa nekoliko izuzetnih individualaca", istakao je Poter, koji nečće imati na raspolaganju Fofanu, Kantea i Ziječa.

 

 

U istoj grupi Dinamo u Zagrebu dočekuje Salcburg i želi revanš za poraz u Austriji. Šutalo i Menalo su van stroja, a trener Ante Čačić je optimist.

"Meč u Salcburgu je mogao da ode i u drugom pravcu, jer smo imali dve velike šanse da ostanemo neporaženi. Nedostajale su nam bolje lopte, koncentracija i malo više hrabrosti. Očekujem da ćemo uz podršku navijača odigrati na maksimumu večeras i da će pobedom uvećamo šanse za evropsko proleće", očekuje Čačić.

Juventus u Haifi ima mogućnost da pobedom obezbedi barem treće mesto i ostanak u prolećnoj nokaut fazi u Ligi Evrope, ali i da se vrati u trku sa Benfikom i PSŽ za jedno od prva dva mesta.

Promenljiva igra, nedostatak kreacije su glacvni problemi "Stare dame", ali sa povratkom u tim Anhela Di Marije i Dušan Vlahović i Arkadijuš Milik imaće mnogo više dobrih lopti, a Filip Kostić će imati više prostora na levoj strani.

Liga šampiona, četvrto kolo

UTORAK

Grupa E

Dinamo - Salcburg 21.00 (TV Arena sport 4)

Milan - Čelsi 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa F

Šahtjor - Real M. 21.00 (TV Arena sport 1)

Seltik - Lajpcig 21.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa G

Kopenhagen - Mančester s. 18.45 (TV Arena Premium 2)

Borusija D. - Sevilja 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa H

Makabi H. - Juventus 18.45 (TV Arena Premium 1)

PSŽ - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

SREDA

Grupa A

Napoli - Ajaks 18.45 (TV Arena Premium 1)

Rendžers - Liverpul 21.00 (TV Arena Premium 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa B

Atletiko M. - Briž 18.45 (TV Arena Premium 2)

Bajer L. - Porto 21.00 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa C

Plzenj - Bajern 21.00 (TV Arena sport 1)

Barselona - Inter 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa D

Sporting L. - Marselj 21.00 (TV Arena sport 3)

Totenhem - Ajntraht F. 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport