Fudbal

Velika pobeda Makabija: Nastavljena kriza Juventusa

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2022

-

20:45 >> 20:46

Velika pobeda Makabija: Nastavljena kriza Juventusa
Makabi Haifa - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Sćalit

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Makabija napravili su veliko iznenađenje u četvrtom kolu Lige šampiona, pobedom u Haifi nad Juventusom. Rezultat je bio 2:0.

Zvezda izraelskog kluba je Omer Acili, strelac oba pogotka. Prvi gol dao je u sedmom, a drugi u 42. minutu.

Makabi, koji je na putu do grupne faze Lige šampiona eliminisao Crvenu zvezdu, tako je osvojio prve bodove ove sezone u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Makabi je u prvom poluvremenu potpuno nadigrao ekipu Juventusa. Konstantno je izraelski klub napadao, što pre prvog gola, što posle, čak je i pogodio prečku, i to Šeri iz slobodnog udarca.

Makabi je poveo u sedmom minutu golom Omera Acilija.

Pokazao je domaćin da je ozbiljna ekipa, krenuo je jako od samog starta i za to je nagrađen već u sedmom minutu. Strelac je bio Acili, koji je leđima ubacio loptu u gol Juventusa.

Nakon centaršuta  Acili je skočio sa 10 metara leđima poslao loptu ka golu, a ona je bežala od Vojćeha Ščensnog koji nije mogao da je stigne.

Juventus je imao sreće u pojedinim situacijama, ali nije mogao da ne primi drugi gol. Ponovo je strelac bio Acili.

Pjero je dugo "vukao" loptu, na kraju uposlio Acilija, koji je primio loptu, prebacio je na levu nogu i pogodio same rašlje. Vojćeh Ščensni je drugi put na kolenima.

Drugo poluvreme utakmice u Haifi nije donelo ništa zanimljivo, pa je Makabi rutinski sačuvao prednost stečenu u prvom delu i ostvario veliku pobedu.

Kriza Juventusa tako je nastavljena. Porazom u Haifi doveden je u pitanje prolaz grupe u Ligi šampiona, a torinskom klubu ne ide ni u Seriji A, gde zauzima tek osmo mesto.

Nije Juventusu mnogo pomogao srpski napadač, najbolji strelac Dušan Vlahović. Pored njega, u drugom poluvremenu je igrao i Filip Kostić, ali niko u tom klubu u Haifi nije bio zapažen.

Pored duela Makabi - Juventus, odigran je još jedan, i to u Danskoj između Kopenhagena i Mančester sitija. Završen je nerešenim rezultatom, bez golova.

Siti, koji je igrao bez aposlutne zvezde ove sezone Erlinga Halanda, imao je veliku priliku u prvom poluvremenu, ali je Rijad Marez promašio penal. 

Nakon toga, Siti je ostao sa igračem manje. Isključen je Serhio Garsija u 30. minutu, što je otežalo posao engleskom klubu protiv Kopenhagena, koji je osvojio veliki bod.

 

 

 

Komentari (0)

Sport