Fudbal

Petrić pred Keln: Biće mnogo teže nego u Nemačkoj

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2022

-

12:29

Petrić pred Keln: Biće mnogo teže nego u Nemačkoj
Gordan Petrić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana nastavljaju evropsku priču u četvrtak, a naredni rival biće Keln, ekipa koju su crno-beli pobedili u gostima u prošlom kolu Lige konferencija.

Nova nedelja donosi četvrto kolo, a ovaj put će Partizan dočekati Keln u Beogradu. Utakmica je na programu u četvrtak od 18.45.

Partizan je pobedom u Kelnu sebe stavio u dobar položaj na polovini grupne faze. Ima pet bodova, koliko i Nica, i zauzima prvo mesto na tabeli. Keln ima jedan manje, dok je tim Slovackog sa jednim na poslednjem mestu.

Trener beogradskog kluba Gordan Petrić govorio je na konferenciji za medije. Rekao je da utakmice brzo dolaze jedna za drugom.

"Momci su u nedelju protiv Voždovca odigrali kako treba. Nemam šta posebno da kažem u vezi sutrašnje utakmice. Biće totalno drugačija nego što je bila pre sedam dana. Dolaze iz druge atmosfere, pre su dobili Dortmund, sada izgubili od Menhengladbaha... Sigurno je da će utakmica biti mnogo teža nego prošla. Mi treba da se dokazujemo, moraćemo neke stvari da popravimo da bismo došli do pozitivnog rezultata. Siguran sam da su momci svesni šta im donosi utakmica, treba da zaborave prošlu, i potvrde kvalitet. Kvalitet sigurno imaju. Siguran sam da će dati maksimum", rekao je Petrić.

"Imamo šansu da pobedom ili nerešenim rezultatom budemo bliži proleću. Ali, ne opterećujem igrače da je nešto pod moranjem. Treba samo da daju maksimum, pun gas, pa ko može - može, ko ne može, šta da radimo?", istakao je Petrić.

Govorio je samoj ekipi Kelna.

"Oni igraju isto, da li gube ili dobijaju. Igraju direktan fudbal. Bili su i tamo ofanzivni, imali smo problema koje smo uspeli da rešimo. Njihove vrline treba da svedemo na minimum. Igrači tačno znaju šta se od njih očekuje. Biće mnogo teže nego prošle nedelje", ponovio je trener Partizana.

Tema je naravno bila i prethodna utakmica dva kluba, koju je Partizan dobio rezultatom 1:0, ranim golom Svetozara Markovića.

"Imali smo takav izbor igrača, tako smo se opredelili misleći da će nam doneti rezultat. Rezultat je i došao. Gol smo dali u početku, to nas je povuklo nekako nazad da igramo na kontranapad. Da je gol pao dosta kasnije, možda bismo i drugačije igrali. Keln je pritiskao, znali smo da će biti centaršuteva. Ide ka tome da će sutra biti malo drugačije. Šta će biti? Videćemo, možda će nekima biti iznenađenje", naveo je Gordan Petrić.

Petrić je govorio o napretku ekipe tokom perioda iza nas, odnosno poboljšanje igre i rezultata tima od kako je preuzeo mesto trenera umesto Ilije Stolice.

"Ilija Stolica da je imao malo više vremena, možda bi se i namestilo kao što je sad. Svako od nas drugačije gleda na fudbal. Prvog dana sam im rekao da rade ono što mogu, i da kriju nedostatke. Iz utakmice u utakmicu je sve išlo bolje. Imao sam problematiku u prvih nekoliko utakmica, ali je trebalo da ih dobijemo, i jesmo. Kako je vreme prolazilo, sve je išlo na bolje. Igrači moraju da budu svesni da mogu. Ali, sve se to zaboravlja, jer sledi novo dokazivanje. Svestan sam da i ako dođe do slabe utakmice, priča će biti po starom. A, oni su isti igrači kao pre mesec dana, imaju kvalitet, da nemaju, ne bi bili u Partizanu", kazao je Petrić.

Komentari (0)

Sport