Fudbal

Real vlada Španijom: Dominacija kraljevskog kluba protiv Barselone

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2022

-

18:08 >> 18:24

Real vlada Španijom: Dominacija kraljevskog kluba protiv Barselone
Real vlada Španijom: Dominacija kraljevskog kluba protiv Barselone - Copyright Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida su posle derbija u devetom kolu ostali na čelu španske Primere. Izabranici Karla Anćelotija su na svom stadionu savladali Barselonu sa 3:1 (2:0), pošto su Karim Benzema, Federiko Valverde i Rodrigo bili precizni.

Domaći su odlično otvorili meč, pa su rano i došli do vođstva. Igrao se 12. minut kada je Karim Benzema doveo svoj tim u vođstvo. Barselona je bila u opasnom napadu, ali je Real uspeo da se odbrani a kasnije napravi fantastičan napad. Toni Kros je sa svoje polovine pod faulom na maestralan način uposlio Vinisijusa Žuniora, koji je šutirao, ali je Ter Štegen Odbranio. Međutim, lopta se odbila do Benzeme koji rutinski trese mrežu.

Samo dvadesetak minuta kasnije, prednost je duplirana. Igrao se 35. minut kada je Real skupo naplatio grešku Erika Garsije. Štoper katalonskog tima je očajno reagovao kada je glavom praktično ''skinuo'' loptu Žulu Kundeu i omogućio opasan napad protivnikul. Kombinovali su domaći fudbaleri ispred protivničkog šesnaesterca, a potom je dodali do Federika Valverdea koji je na sjajan način zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu je ritam drastično opao, s obzirom na to da je Real imao šta je želeo, a Barselona nije bila dovoljno kadra da pripreti. Ipak, do uzbuđenja je došlo u 83. minutu kada su gosti smanjili na 2:1. Ansu Fati je sa levog boka poslao loptu pred gol Reala, odakle je Robert Levandovski petom odigrao za Ferana Toresa, a on zatresao nebranjenu mrežu.

Ipak, nekoliko minuta kasnije Real je došao do trećeg gola. Vinisijus je oboren u protivničkom šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Rodrigo i bio precizan pa tako postavio konačan rezultat - 3:1.

La Liga, rezultati 9. kola

Petak 

Rajo Valjekano - Hetafe 0:0 

Subota

Đirona - Kadiz 1:1 (0:0)
/Stuani 90+11 - Fernandet 46/

Valensija - Elče 2:2 (2:1)
/Kavani 41p, 45+2 - Milja 29p, 65/

Majorka - Sevilja 0:1 (0:0)

/Gudelj 53/

Atletik Bilbao  - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Grizman 47/

Nedelja

14.00 Selta - Real Sosijedad (TV Arena sport 1)

16.15 Real Madrid - Barselona (TV Arena 1 Premium)

18.30 Espanjol - Valjadolid (TV Arena sport 5)

21.00 Betis - Almerija (TV Arena sport 3)

Ponedeljak 

21.00 Viljareal - Osasuna (TV arena sport 2) 

Komentari (0)

Sport