Fudbal

Velika tri boda za Partizan: Crno-beli savladali Čukarički nakon žustre borbe

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2022

-

20:34 >> 21:31

Velika tri boda za Partizan: Crno-beli savladali Čukarički nakon žustre borbe
Velika tri boda za Partizan: Crno-beli savladali Čukarički nakon žustre borbe - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je nakon ogromne borbe uspeo da dođe do pobede protiv Čukaričkog od 3:2 (1:1) u okviru 15. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Gosti su prvi došli do vođstva, a potom su crno-beli preokrenuli, izgubili prednost i na kraju je ponovo povratili i upisali tri boda.

Prvih pola sata nije bilo preterano uzbudljivo pošto su obe ekipe igrale tvrdo i rezervisano. Ipak, prvi do pogotka došli su fudbaleri Čukaričkog u 38. minutu. Lopta je u ruku pogodila Svetozara Markovića i sudija Milan Stefanović je nakon asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Marko Docić i bio precizan za 1:0.

Ipak, Partizan je uspeo da izjednači do poluvremena. Nije dugo trajala radost Čukaričkog, pošto je Kristijan Belić bio strelac u 42. minutu. Menig je ubacio loptu u šesnaesterac, gde je najbolji u skoku bio Slobodan Urošević, nakon čega je iz pada Belić odlično šutirao i zatresao mrežu.

Međutim, samo dva minuta po nastavku igre u drugom poluvremenu crno-beli su stigli do potpunog preokreta. Fenomenalno je sa desnog boka centrirao Marko Živković ka Andriji Pavloviću, koji je sjajno zahvatio loptu i poslao je iza leđa golmana Čukaričkog.

Imao je Partizan priliku i da se odvoji na dva gola razlike kada je Rikardo Gomeš u 64. minutu odlično šutirao iz okreta, ali je pogodio samo prečku.

Taman kada je delovalo da će domaći mirno ući u završnicu, Čukarički je došao do izjednačenja. Igrao se 76. minut kada je strelac prvog gola, Marko Docić, centrirao iz slobodnog udarca, a najbolje se pred protivničkim golom snašao Uroš Drezgić i zatresao mrežu.

Imali su gosti priliku za novo vođstvo kada je Samuel Ovusu iskoristio neopreznost Siniše Saničanina i istrčao sam pred gol, ali ga je stigao maestralni Kristijan Belić i uspeo da ukliza.

To je izgleda motivisalo crno-bele da dođu do čitavog plena. Partizan je imao slobodan udarac u 85. minutu utakmice i dok su se fudbaleri Čukaričkog nameštali da brane centaršut,  Bibars Natho je uposlio Uroševića, koji je primio loptu i odlično šutirao i tako doneo tri ogromna boda svom timu.

Nakon toga igrači Čukaričkog su bili više nego nezadovoljni, pa su usledili gestovi protesta. Najprimećeniji bio je onaj koji je uradio Ovusu, koji je prilikom izlaska iz igre zaradio crveni karton.

U narednom kolu Partizan na svom stadionu dočekuje Napredak, dok će Čukarički gostovati TSC-u u Bačkoj Topoli.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Belić (82. Baždar), Fejsa (46. Rikardo) – Dijabate, Andrade (46. Natho), Menig – Pavlović (70. Traore).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić – Rogan, Kovačević, Drezgić, Tošić – Sisoko, Docić (90+1. Lukić) – Ovusu, Kovač (57. Ivanović), Ndijae (46. Janković) – Badamosi.

Mozzart bet Superliga, 15. kolo

Petak

Mladost GAT - Mladost Lučani 1:1 (1:0)
/Maksimović 28p - Mirić 78/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Nikčević 9p - Busnić 59/

TSC - Voždovac 3:0 (1:0)
/Ilić 39, Mirčevski 80, Đakovac 90/

Subota

Spartak ŽK - Kolubara 2:1 (0:1)
/Bijelović 59, Tanasin 62 - Đuričković 18/

Javor Matis - Radnički Niš 0:2 (0:1)
/Cvetković 25, 62/

Napredak - Radnik 1:0 (0:0)
/Putinčanin 73/

Nedelja

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:1

Partizan - Čukarički 3:2

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport