Fudbal

Anćeloti uz opkladu preporodio Valverdea: Ako ne postigneš bar 10 golova pocepaću diplomu i idem u penziju

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2022

-

14:46 >> 14:47

Anćeloti uz opkladu preporodio Valverdea: Ako ne postigneš bar 10 golova pocepaću diplomu i idem u penziju
Anćeloti uz opkladu preporodio Valverdea: Ako ne postigneš bar 10 golova pocepaću diplomu i idem u penziju - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Federiko Santijao Valverte Dipeta (24) je obeležio 185. "El klasiko" jer je odličnom igrom, ali i sjajnim golom potpisao trijumf Real madrida nad Barselonom (3:1) i samo potvrdio da je u ovom času jedan od najboljih veznih igrača na svetu.

Urugvajski reprezentativac je verovatbno jedna od najisplativijih investicija Madriđana jer je 2016. godine bio doveden iz Penjarola za pet miliona evra, da bi od 2018. godine poneo dres Madriđana i polako se probijao tražeći mesto u veznom redu pored magičnog trija Modrić-Kazemiro-Kros.

Kada je Karlo Anćeloti preuzeo Real, popularni "Fede" mu je bio van očiju, ali sve se promenilo 12. januara ove godine kada je ušao sa klupe i golom doneo Realu trofej Superkupa Španije.

Postao je opklada trenera Karla Anćelotija koji mu je reako da će postati jedan od najboljih veznih igrača ukoliko postane 100 odsto profesionalac i promeni način života i način ishrane.

Od tog 12. januara sve se promenilo u životu Urugvajca jer je rešio da posluša "Karlita". angažovao je nutricionistu, angažovao je ličnog fitnes trenera i 276 dana kasnije Toni Kros je napisao posle "Klasika":

"Fede je među tri najbolja vezna igrača na svetu", a Urugvajac mu je uzvratio "kad imam najboljeg učitelja".

 

 

"Neću da kađem da nisam vodio 100 odsto računa o sebi, ali ponekad sam se opuštao. Nisam loše jeo, ali možda posle utakmica nisam jeo ono što je bilo potrebno. Nutricionista mi je promenio ishranu, osećao sam se bolje nego ikad. Nisam prestao da jedem nešto specifično, ali sam jeo sa više kontrole. Počeo sam da radim i sa trenerom, bilo je da kada sam sebi govorio "moraš da se proniš". Te promene su mi unapredile karijeru, bioo sam prilično tvrdoglav, a ako bih udario u zid da bih nastavio sa svojim idejama - popuštam. Ovaj period mi je pomogao da sazrim", opisao je Valverde svoj put od 276 dana.

Trener Reala Karlo Anćeloti ne samo da mu je našao specifičnu poziciju uz levu aut liniju na kojoj deluje i kao krilo i kao četvrti vezni igrač, već mu je pred početak sezone rekao doslovce:

"Ti kao da imaš kamen u stopalu, ako ne postigneš bar 10 golova ove sezone ja ću da pocepam svoju trenersku licencu i idem u penziju".

Bacio je rukavicu Valverdeu i sredinom oktobra, na 14 mečeva Urugvajac je već postigao pet golova uz dve asistencije, a 1076 minuta provedenih na terenu jedan je od najstandardnijih u timu Reala.

Komentari (0)

Sport