Fudbal

Zvezdi čitav plen u Novom Sadu: Pešić i Kanga prelomili protiv Vojvodine

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2022

-

20:50

Zvezdi čitav plen u Novom Sadu: Pešić i Kanga prelomili protiv Vojvodine
Pešić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Tvrd, sloumošn derbi u prvom delu, turbo sa mnogo prilika u nastavku i pobeda Crvene zvezde nad Vojvodinom u Novom Sadu 2:0 (0:0) u odloženom meču 5. kola Mozzart bet Superlige, za zadržavanje pet bodova prednosti nad Partizanom.

Šampion je ostvario i 10. uzastopni trijumf na "Karađorđu" protiv "lala", golovima Aleksandra Pešića i Gelora Kange sa bele tačke, ali tek kada je u drugom delu podigla ritam igre i zaličila na onaj šampionski tim. Prvi deo bio je za zaborav, zahvaljujući i dobroj organizaciji domaćina koji nije imao sreće na startu drugog dela da dođe do prednosti posle stative Uroša Nikolića.

Vojvodina je bila tvrd orah za Crvenu zvezdu u prvih 45 minuta. Dobro organizovani u defanzivi, umeli su da "eliminišu" Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, sa jasnom naznakom da svoju priliku čekaju iz kontri preko Simića, Čumića i Nemanje Nikolića. Nije da nisu pokušavali, ali su ostali bez udarca u okvir gola.

Bila je spremna i Zvezda za tu napadačku opciju domaćina, međutim, kada Iavnić i Katai ne prave višak ni šampion nije opasan, pogotovo što domaćin nije ostavio prostora za kontru i Bukarija. Određeni pritisak koji su gosti napravili od 20. minuta svodio se na brojne neuspele centaršuteve i samo sa jednom pravom prilikom za Kataija. Borbeni, ali odsečeni Pešić mu je u 36. minutu "gurnuo" loptu u prostor, ali je golman Carević na vreme izašao, skratio ugao i odbranio zicer.

Da nije bilo te prilike, golmani Carević i Milan Borjan bili bi bez intervencija, što dovoljno govori da je meč bio borben, ali bez jačeg ritma i nezanimljiv za nešto više od 7.000 gledalaca na "Karađorđu" i mnogo više onih kraj televizora uz TV Arena sport.

Drugo poluvreme je bilo sasvim suprotno od prvog, za sedam minuta bilo je viđeno mnogo više uzbuđenja nego u prvom delu. Prvo je Uroš Nikolić izmakao odbrani Zvezde i sa sedam metara glavom pogodio stativu! Uzvratio je Kanga projektilom koji je Carević neutralisao, ali golman domaćina je kapitulirao u 52. minutu. Eraković je dobio dobru loptu u prostor po desnoj strani, odlično je i centrirao, a Aleksandar Pešić je izmakao pažnji Traorea i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu.

Otvorila se Vojvodina u nameri da izjednači, ostavila je Zvezdi mnogo više prostora za kontre, što su gosti u 62. minutu iskoristili. Uspeli su domaćini da spreče dobar napad, lopta je završila u korneru iz koga je posle centaršuta Kataija lopta u ruku pogodila Uroša Nikolića. Sudija je pogledao snimak, dosudio penal, a Gelor Kanga je bio precizan sa bele tačke za 0:2.

Zvezda je do kraja iskontrolisala meč, imala je preko Mustafe dve prilike i Bukarija za ubedljiviju pobedu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport