Fudbal

Luka Jović strelac za Fiorentinu u porazu od Intera

Komentari

Autor: Euronews

22/10/2022

-

22:58

Luka Jović strelac za Fiorentinu u porazu od Intera
Jović - Copyright Tanjug/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Inter je gostovao u Firenci i nastavio seriju nepobedivosti u duelima sa Fiorentinom koja na poslednjnih 11 mečeva nije zabeležila trijumf protiv "nerazura" (pet remija, šest poraza). Domaćin je bod ispustio u poslednjim sekunadama,  konačnih 4:3 (2:1) postavio je Miktarijan uz dosta sreće, nakon što ga je napucao Venuti, a lopta završila u mreži.

Izjednačenje na 3:3 u 90. minutu doneo je Luka Jović efektnim pogotkom. U akciji su učestvovali Aleksa Terzić i Nikola Milenković. Na kraju, napadač Srbije je iz okreta zahvatio loptu u petercu i zakucao je u mrežu gostiju.    

U centru pažnje na ovom meču bio je napadač Intera Lautaro Martinez, dvostruki strtelac i asistent za goste.

Prvi napad ka golu domaćina tim iz Milana je krunisao vođstvom. Lautaro Martinez je ubacio loptu u šesnaesterac, a Nikolo Barela se našao na pravom mestu i pogodio donji levi ugao - 0:1. 

Lautaro Martinez je posle solo prodora udarcem sa ivice kazenog prostora povisio na 2:0.

U 31. minutu Bonaventuru je u petercu gostiju oborio Di Marko, dosuđen je penal koji je realizovao Artur Kabral  i smanjio na 2:1.

Ikone izveo je sjajan prodor po desnoj strani, udarcem iskosa smestio je loptu u suprotan ugao u rašlje za 2:2.

U 70. minutu Edin Džeko je proigrao Martineza, ovaj je predriblao golmana Teraćiana koji ga je oborio. Dosuđen je penal nakon VAR provere, Lautaro Martinez je preuzeo odgovornost i povisio na 3:2.

Prava drama, međutim, viđena je u poslednjih pet minuta meča. Nakon majstorije Jovića i novog rezultatskog poravnanja, "nerazuri" su na bizaran način stigli do bodova

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport