Fudbal

Kakva završnica u Nišu, Pešić u 97. minutu doneo pobedu Zvezdi

Komentari

Autor: Euronews

23/10/2022

-

19:21

Kakva završnica u Nišu, Pešić u 97. minutu doneo pobedu Zvezdi
Kakva završnica u Nišu, Pešić u 97. minutu doneo pobedu Zvezdi - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Nišlija je osvojio Niš i to u 90+7. minutu! Aleksandar Pešić je sa dva gola doneo Crvenoj zvezdi veliki trijumf na Čairu protiv odličnog Radničkog u 16. kolu Mozzart bet Superlige. Rođeni Nišlija je doneo prednost Zvezdi u 68. minutu, a kada je Saša Marjanović iz prvog dodira sa loptom izjednačio, činilo se da će domaćin sa frenetičnom odbranom doći do boda, a ne bi bilo nezasluženo. Sa igračem više od 60. minuta, pa još jednim u nadoknadi, Zvezda je totalnu ofanzivu krunisala drugim golom Aleksabdra Pešića koji je sa pet metara loptu prosledio u mrežu posle povratne lopte Kataija.

Zvezda je preživela gostovanje u Nišu, ali da je ostalo 1:1 ne bi bilo nezasluženo jer je Radnički dao sve od sebe. Derbi je imao sve što treba: i intenzitet igre, prilike, maestralne odbrane golmana domaćina Rosića, a na kraju se završio pobedom Zvezde, pa Nišlije nisu prekinule niz od devet poraza u duelima sa šampionom.

Prvi deo meča je završen bez golova, ali meč je imao jak intenzitet, prilično uzbuđenja, jednu VAR proveru penala za Zvezdu, ali je duel obeležio golman domaćina Rosić. Odbranio je sjajano udarac Milunovića glavom, pa u 40. minutu dva zicera, prvo Dragoviću, a zatim sa tri metra i Mirku Ivaniću. 

Zvezda je imala inicijativu, napadala preko krila, Bukari je probijao Stevanovića, ali je odbrana domaćina bila izuzetna, posebno Jamkama i Entongua. Radnički je pretio iz kontri, Cvetković i Pejović su nekoliko puta pokušavali da ugroze Borjana i samo im je nedostajala preciznija završnica.

Sudija Marko Ivković imao je mnogo dilema u 44. minutu, jer je došlo do dva duela u šesnaestercu domaćina. Kanga je pao, pa je došlo do kontakta Saše Jovanovića i Bukarija. Gledao se VAR i procenjeno je da penala nije bilo.

Nastavila je Zvezda sa opsadom gola Radničkog u nastavku. Međutim, domaćin se odlično branio, zatvorio je oba boka gostiju, u sredini su čistili sve lopte sve  lopte. A, onda je Jamkam neoprezno faulirao Mustafu na 17 metara od gola i zaradio drugi žuti karton. 

Trener Miloš Milojević je na teren poslao Kataija i Mustafu, međutim, nije dobio mnogo na probojnosti. Nišlije su se i sa igračem manje organizovano branili sve do 68. minuta. Srđan Mijailović je centrirao, a Aleksandar Pešić je sjajnim golom glavom loptu poslao u sam ugao.

Napravio je trener Nenad Lalatović tri izmene i one su mu se isplatile za minut, jer je na povratnu loptu Gakua, iskusni Saša Marjanović sa 16 metara poslao loptu u sam ugao.

Zvezda je bila u totalnoj ofanzivi, promašivala je šanse i na kraju je preko Pešića došla do velike pobede.

Komentari (1)

Jagodinac

23.10.2022 22:04

Toliko oduševljene pobedom u Nišu a u evropi vas nema.

Sport