Fudbal

Zagreb na nogama, Dinamo dočekuje Milan i nada se evropskom proleću u Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

25/10/2022

-

09:51 >> 09:52

Zagreb na nogama, Dinamo dočekuje Milan i nada se evropskom proleću u Ligi šampiona
Zagreb na nogama, Dinamo dočekuje Milan i nada se evropskom proleću u Ligi šampiona - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Liga šampiona nastavlja se mečevima 5. kola i već večeras bi situacija u grupama E, F, G i H mogla da bude jasnija ako favoriti opravdaju svoju reputaciju.

Za očekivati je da PSŽ pobedi Makabi Haifu i tako obezbedi i praktično plasman u osminu finala, dok Benfiki nedostaje bod protiv Juventusa da bi u slučaju trijumfa francuskog tima mega zvezda takođe uspešno završila posao u grupi "H".

Juventus gostuje na La lužu bez Di Marije, Pogbe, Paredesa i Bremera, tako da trener Masimilijano Alegri očekuje od Dušana Vlahovića, Filipa Kostića i Arkadijuša Milika da zasijaju i eventualnim trijumfom daju neku nadu za neko čudo u poslednjem kolu, što je teško očekivati s obzirom u kako je dobroj formi Benfika, lider portugalskog šampionata i ekipa koja je neporažena u Evropi u svim takmičenjima ove sezone. Odigrali su 19 mečeva, dobili 16 i remizirali tri puta, dva puta protiv Pari sen Žermena.

Real Madrid gostuje Lajpcigu bez Luke Modrića i možda Federika Valverdea, ali želi da nastavi niz od 16 mečeva bez poraza u ovoj sezoni. Nedostaje im bod za prolaz ili da Seltik kod kuće pobedi Šahtjor, pa da prođu u osminu finala iz grupe F.

Mančester siti je već u osmini finala Lige šampiona jer ima nedostižnih osam bodova više u odnosu na Sevilju i Kopenhagen, a da li će im se pridružiti i Borusija Dortmund zavisiće od ishoda njihovog međusobnog duela u Nemačkoj. Navijači "milionera" sa velikom pažnjom očekuju dolazak erlinga Halanda, do letos člana Borusije koji je u ovoj sezoni u neverovatnoj formi.

 

 

Najneizvesnija je bitka u grupi E, gde su sva četiri tima u tri boda. Salcburg čeka Čelsi, a Dinamo iz Zagreba dočekaće Milan. Dinamo u Zagrebu tražiće trijumf nad "roso-nerima". Trener Ante Čačić nema problema sa povređenim igračima i najavljuje da će se tim ponovo isprsiti i pokušati da pobedom odškrine vrata evropskog proleća.

"Milan ima jako kvalitetne individualce, ako uspemo da budemo čvrsti u odbrani sigurno ćemo ih unervoziti. Milan i Čelsi planiraju da nastave bitke u Ligi šamnpiona, ali da bi to učinili moraće da nas pobede. Imamo dobre kontre, tu vidim našu šansu. Činjenica da se iz naše grupe još niko nije kvalifikovao za osminu finala Lige šampiona jasno govori da smo do sada posao obavili veoma dobro. Jaka odbrana, brza kontra su naš recept", hrabro je izjavio Čačić.

Milan je stigao u Zagreb bez desnog beka Desta, suspendovanog Tomorija, Kalabrije, Florencija i Salekmakersa. Ipak, Brahim Dijaz se oporavio i biće možda onaj ključni paker Leau i Žiruu.

"Znamo da nam ovaj meč donosi i ostanak u Ligi šampiona i dobro smo se pripremili. Dinamo se brani dobro, veoma su čvrsti u defanzivi, a napred imaju Bruna Petkovića i brzonogog Oršića. Ključno za nas je da budemo čvrsti, energični i pokretljivi u svim fazama", istakao je Stefano Pioli, trener Milana.

Salcburg ne može da računa na Fernanda, Kapalda, Koitu i Tijanija, neizvesni su Ulmer, Sole, Kameri i Sučić zbog povreda, Bernardo je bolestan. Čelsiju treba pobeda za ostanak u Ligi šampiona, a to će morati da učini bez Kantea, Fofane, Risa Džejmsa, verovatno i bez Kulibalija i Kovačića.

Liga šampiona, 5. kolo

Utorak

Grupa E

Salcbrug - Čelsi 18.45 (TV Arena Premium 1)

Dinamo Z. - Milan 21.00 (TV Arena sport 1)

Standings provided by Sofascore

 

Grupa F

Seltik - Šahtjor 21.00 (TV Arena sport 4)

Lajpcig - Real Madrid 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa G

Sevilja - Kopenhagen 18.45 (TV Arena Premium 2)

Borusija D. - Mančester s. 21.00 (TV Arena Premium 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa H

PSŽ - Makabi Haifa 21.00 (TV Arena sport 3)

Benfika - Juventus 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Sreda

Grupa A

Ajaks - Liverpul 21.00 (TV Arena Premium 3)

Napoli - Rendžers 21.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa B

Briž - Porto 18.45 (TV Arena Premium 2)

Atletiko M. - Bajer L. 21.00 (TV Arena sport 2)ž

 

Standings provided by Sofascore


 

Grupa C

Inter - Plzenj 18.45 (TV Arena Premium 1)

Barselona - Bajern 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by Sofascore


 

Grupa D

Ajntraht F. - Marsej 21.00 (TV Arena sport 4)

Totenhem - Sporting L. 21.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport