Fudbal

Čelsi obezbedio plasman u nokaut fazu LŠ: Poraz Salcbura na "Red Bul areni"

Komentari

Autor: Euronews

25/10/2022

-

20:54 >> 22:56

Čelsi obezbedio plasman u nokaut fazu LŠ: Poraz Salcbura na "Red Bul areni"
Čelsi obezbedio plasman u nokaut fazu LŠ: Poraz Salcbura na "Red Bul areni" - Copyright AP Photo/Florian Sćroette

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čelsija obezbedili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona, posle pobede u gostima nad Salcburgom 2:1 (1:0) u petom kolu elitnog takmičenja.

Tim iz Londona zadržao je prvo mesto na tabeli Grupe "E" sa 10 bodova i u poslednjem kolu odmeriće snage sa zagrebačkim Dinamom na Stamford bridžu. 

Salcburg je trenutno drugi sa šest bodova, dok su Milano i hrvatski klub na začelju sa četiri boda, a njihov okršaj na programu je u večeras u kasnijem terminu.

Prvo poluvreme proteklo je u totalnoj dominaciji "plavaca", koji su uprkos znatno većoj terenskoj incijativi (70 odsto) samo jednom zatresli mrežu rivala. Bilo je to u 23. minutu kada je gostujuće navijače obradovao Kovačić. 

Prednost Čelsija u prvom delu igre mogla je da bude i ubedljivija, da nije bilo sjajnih odbrana Kena, koji se naročito istakao kod pokušaja Obamejanga.  Gabonac je u tri navrata ozbiljno ugrozio gol Salcburga, ali je Ken svaki put bio na pravom mestu.

Napadač Čelsija je najbolju proliku imao u 30. minutu kada se našao "oči u oči" Švajcarcem, međutim nedostajalo je koncentracije u završnici.

U jeku napada gostiju, Salcburg je takođe imao nekoliko prilika u prvom poluvremenu. Kjergard je propustio lepu šansu kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola. Sučić je bio za malo neprecizan na startu utakmice, dok je Okafor u dva navrata bacio Kepu na muke.

Međutim, ono što nisu uspeli u prvih 45 minuta, Salcburg je ispravio početkom drugog poluvremena kada je Adamu posle asistencije Vobera poravnao rezultat - 1:1.

Od tog trenutka, austrijski tim je podigao nivo igre u napadu, više se nisu oslanjali na kontra-napade, već su dobro parirali Čelsiju na sredini terena. Međutim, ofanzivna taktika, ostavila je rupe u odbrani, što su "plavci" još jednom uspeli da iskoriste i to u 64. minutu prelepim golom Haverca. 

Nemački reprezentativac primio je loptu na ivici kaznenog prostora i "hirurški" preciznim udarcem poslao istu pod prečku Salcburga, a ovaj put je Ken je ostao nemoćan...

Do kraja utakmice domaći fudbaleri su pokušali da dođu do izjednačenja, a najveću priliku imali su u 70. minutu, posle pokušaja Šeška, ali je i njegov udarac osujetio Kepa.

Poslednjih 10 minuta uglavnom se igralo pred golom Čelsija, međutim bez velikih šansi da se ponovo ugrozi gol londonskong tima. 

Grupa "E" trenutno je jedna od najneizvesnijih u Ligi šampiona i svaka od preostale tri ekipe ima dobru šansu da se nađe u nokaut fazi.

Utisak je da će Dinamo imati najteži zadatak, budući da će posle meča sa Milanom igrati protiv Čelsija u Londonu, dok će Salcburg u poslednjem kolu gostovati na San Siru.

U istom terminu, u duelu poslednjeplasiranih ekipa Grupe "G" snage su odmerili Sevilja i Kopenhagen, a pobedu je ostvario španski tim, koji je pred svojim navijačima slavio 3:0.

Sevilja je tokom većeg dela susreta vodila glavnu priču na terenu, a posle izjednačenog rezultata na poluvremenu, Andalužani su u drugom delu susreta slomili otpor rivala golovima En-Nasirija, Iska i Montijela.

Standings provided by Sofascore

Liga šampiona, 5. kolo

Utorak

Grupa E

Salcburg - Čelsi 1:2
/Adamu 48 - Kovačić 23, Haverc 64/

Dinamo Z. - Milan 21.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa G

Sevilja - Kopenhagen 3:0
/En-Nasiri 61, Isko 88, Montiel 90+2/

Borusija D. - Mančester s. 21.00 (TV Arena Premium 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport