Fudbal

Spektakl u Ligi šampiona, Juventus kolo pre kraja ostao bez šanse za drugu fazu

Komentari

Autor: Euronews

25/10/2022

-

22:57 >> 00:16

Spektakl u Ligi šampiona, Juventus kolo pre kraja ostao bez šanse za drugu fazu
Spektakl u Ligi šampiona, Juventus kolo pre kraja ostao bez šanse za drugu fazu - Copyright Tanjug/AP Photo/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Juventusa oprostili su se kolo pre kraja grupne faze od plasmana u osminu finala Lige šampiona. Torinski klub je poražen u Lisabonu. Benfika je u spektakularnoj utakmici pobedila rezultatom 4:3.

Juventus je bio u teškoj situaciji uoči ovog susreta. Imao je tri boda i pobeda mu je bila neophodna kako bi ostao u igri. Ipak, to se nije desilo. Ne samo to, nego je italijanski tim deklasiran, iako je na kraju uspeo sa dva brza pogotka ublaži poraz.

Benfika je tako ostala "rame uz rame" sa Pari sen Žermenom i obezbedila prolaz dalje. Portugalski i francuski klub sada imaju po 11 bodova, s obzirom na to da su trijumf ostvarili i Parižani, i to protiv Makabija rezultatom 7:2.

Juventusu je upitan i nastavak učešća u evropskim takmičenjima, pošto će po svemu sudeći gol razlika odlučivati da li će "stara dama" ili Makabi na proleće igrati u tom takmičenju.

Poslednje kolo donosi nam duele Makabi - Benfika i Juventus - PSŽ.

Da će biti veoma neugodno Juventusu u Lisabonu bilo je jasno već na samom startu utakmice sa Benfikom. Domaćin je poveo već u 17. minutu, a pogodio je mladi Antonio Silva, posle odličnog centaršuta Enca Fernandeza.

Juventus se nije predavao! Samo pet minuta nakon primljenog pogotka, gosti postižu izjednačujući. Filip Kostić je centrirao, Vlahović šutirao, a Kin zakucao loptu sa linije u mrežu. VAR je većao da li je bio ofsajd, i presudio da je pogodak regularan.

Međutim, tu je bio kraj za Juventus. Huan Kvadrado je nesmotreno igrao rukom, a srpski arbitar Srđan Jovanović je to video i dosudio penal za Benfiku, koji je Žoao Mario pretvorio u gol za novo vođstvo portugalskog predstavnika.

Onda je usledio spektakl u režiji Rafe Silve. Igrao se 35. minut kada je reprezentativac Portugala petom savladao Vojćeha Ščensnog za erupciju oduševljenja na stadionu Luž.

Rafa Silva je potom u drugom poluvremenu povećao prednost Benfike na 4:1, posle čega je postalo jasno da Juventus više nema šta da traži u Ligi šampiona.

Delovalo je da se trener Juventusa Masimilijano Alegri tada predao. Uveo je Milika umesto Kina, a potom i plejadu mladih igrača, koji su ipak uspeli nešto da urade.

Pomalo neočekivano, Juventus je prišao na samo gol zaostatka, i to sa dva pogotka u dva minuta. Strelci su bili rezervisti Milik u 77. i Mekeni u 79.

Ništa manje zanimljivo nije bilo i u ostalim grupama. Lajpcig je naneo poraz Real Madridu. BIlo je 3:2 u Nemačkoj, dok su Seltik i Šahtjor odigrali 1:1.

Milan je rezultatom 4:0 deklasirao Dinamo u Zagrebu, dok su Borusija i Mančester siti u Dortmundu odigrali bez golova.

Komentari (0)

Sport