Fudbal

Zvezda pred svojim navijačima ima imperativ pobede protiv Trabzona

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2022

-

08:39

Zvezda pred svojim navijačima ima imperativ pobede protiv Trabzona
Radnički 1923 - Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je sanjala treću Ligu šampiona, imala je otvoren put, a kada se saplela protiv Makabija iz Haife i nastavila put u Ligi Evrope, nokaut faza u ovom takmičenju, treća uzastopno, postavila se kao obaveza.

Samo tri osvojena boda u četiri kola, a zatim i sam rasplet grupe, stavljaju danas igrače crveno-belih po imperativom pobede nad Trabzonom u okviru petog kola grupe "H" Lige Evrope, koji će, ako bude ostvaren, samo ostaviti nadu srpskom šampionu da bi u Monaku mogla da napravi podvig i sačeka prolećni žreb.

Optimizam trenera Miloša Milojevića na jučerašnjoj konferenciji za štampu, sveden kroz reči "možemo i moramo", neće značiti mnogo ako večeras Zvezda ne bude ponovo imala Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića u onom njihovom punom sjaju. Jer, suština Zvezdinog zapinjanja u Evropi je forma dvojice sjajnih igrača koji nikako da uhvate onaj kontinuitet (i igrački i fizički) kada su pravili razliku i protiv mnogo jačih ekipa od Trabzona, Ferencvaroša.

Da statistika ne mora da bude prava slika, pokazuje se baš kod Kataija i Ivanića. Zvezdin "Magiko" je u sezoni na 24 meča postigao šest golova uz sedam asistencija, ali u Ligi Evrope samo jedan gol na 266 minuta. I Mirko Ivanić je napunio statističke kolone jer je na 17 mečeba upisao pet golova i 10 asistencija. Međutim, u Ligi Evrope za 180 minuta viđena je samo jedna asistencija.

Kad se na formu dvojice najboljih igrača doda i činjenica da Milojević imao samo Seku Sanoga kao prvog zadnjeg veznog, a zbog povrede ga neće imati ni danas, ni u Monaku, onda je jasno da crveno-beli tiumski moraju da budu večeras perfektni, kako bi mogli da nadvladaju turskog prvaka, manje opterećnog jer imaju šest bodova i dočekuju na kraju Ferencvaroš.

"Trabzon ima kvalitet i iskustvo, glavna snaga im je vezni red gde su važne karike Bakasetas i Hamšik. Ako tu dobijemo bitku dobićemo meč", najavio je Milojević.

A, ko će dobiti tu ulogu uz Kangu, videćemo kad Milojević odredi tim. Nenad Krstičić nije prijavljen za UEFA takmičenje kao ni Srđan Mijailović, Slavoljub Srnić je pokazao da može da bude džoker na toj poziciji, Veljko Nikolić i Kings Kangva su tek izašli iz povrede.

 

 

Aleksandar Pešić se vraća u formu, "nahranio" se važnim golovima u Mozzart bet Superligi i ako bude dobijao kvalitetne lopte, Zvezda će biti bliža zacrtanom cilju. 

"Obaveza je da uđemo sa dobrom energijom i zato verujem da možemo da dobijemo. Ne gledamo drugi meč, želim da u Monaku rešavamo svoju sudbinu. Plan je bio da do poslednjeg kola ostanemo u igri", ponovio je Milojević.

Zvezdin prvi korak je da pobedi večeras, a zatim da vidi matematičku formulu za poslednje kolo. Meč sudi Portugalac Žoao Pineiro, a Zvezda bi mogla da zaigra u sastavu: Borjan - Gobeljić (Eraković), Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Nikolić (Srnić) - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Liga Evrope, 5. kolo

Grupa "H"

Crvena zvezda - Trabzon 21.00 (TV Arena Premium 1)

Ferencvaroš - Monako 21.00 (TV Arena Premium 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport