Fudbal

Katai i Pešić doneli Zvezdi pobedu nad Trabzonom i šansi da se u Monaku obezbedi proleće u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

27/10/2022

-

22:53

Katai i Pešić doneli Zvezdi pobedu nad Trabzonom i šansi da se u Monaku obezbedi proleće u Evropi
Kanga - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je jož "živa" za proleće u Evropi, veoma dobri i čvrsti Trabzon savladan je u grotlu "Marakane" 2:1 (1:1) golovima Aleksandra Kataija i Aleksandra Pešića, pa će za sedam dana u Monaku srpski šampion morati da trijumfuje kako bi se našla u žrebu za nokaut fazu.

Trabzon je pokazao klasu u Beogradu, imao je sreće da izjednači preko Bakasetasa, ali im je dva puta fortuna okretala leđa kada su stativa i prečka (Bardi i Hamšik) spasavali Milana Borjana. Zvezda je odigrala hrabro, iskoristila je svoje prilike i stigla da se sama pita za ishod u Grupi "H" Lige Evrope. 

Posle remija Monaka u Budmipešti, mađarski tim je obezbedio proleće u Ligi Evrope,  francuski tim ima sedam bodova, srpski i turski prvak po šest i sve je otvoreno za drugo i treće mesto.

Crvena zvezda je posle rezervisanih 20 minuta, gde su gosti lako kontrolisali meč, počela da rizikuje, napala je i posle prilika Erakovića i Kataija stigala je u 37. minutu do prednosti. Pogrešio je Bardi, Bukari je primio loptu, prosledio je do Kataija koji je iz prve sa 16 metara skinuo paučinu u mreži Čakira. 

Međutim, radost je trajala samo 120 sekundi, jer je Bakasetas srećno izjednačio. Šutirao je glavni kreator igre turskog prvaka snažno iz slobodnog udarca sa 25 metara, lopta je u zidu pogodila Stefana Mitrovića, promenila je pravac i odsela u mreži Milana Borjana, zaslužnog što gosti nisu poveli posle pola sata jer je snažan šut Bardija sproveo vrhodima prstiju do stative.

U tvrdom, ali dinamičnom prvom delu, velika je šteta što je Aleksandar Dragović olako dobio treću žuti karton, pa ga neće biti u Monaku za sedam dana.

Nije Zvezda imala sreće u 39. minutu, ali joj je fortuna bila naklonjena na startu drugog dela jer je posle sjajne akcije Bardija i odlične "skrivene" lopte, Marek Hamšik iskosa pogodio prečku.

Uveo je trener Milojević na teren Mirka Ivanića umesto Slavoljuba Srnića sa jasnom željom da krene u totalni napad i gol je stigao samo posle četiri minuta. Bukari je probio po desnoj strani i sjajno uposlio Aleksandra Pešića koji je sa pet metara uneo loptu u mrežu. Zvezda je ponovo bila "živa" i u igri za opstanak u Evropi.

Trabzon je napao žestoko u poslednjih 20 minuta, Zvezda se branila fanatično uz poršlku sa tribina i uspela je da sačuva tri boda.

Uživo, Crvena zvezda - Trabzon 2:1 kraj

Drugo poluvreme

90+4. minut: Zvezda je uspela da odbije sve napade Trabzona, stigla je do vredne pobede koja je ostavlja u igri za opstanak u Evropi. Teška pobeda, izvojevana je sa fanatičnom borbenošću.

85. minut: brani se Zvezda dobro, daleko su igrači Trabzona od Borjana.

80. minut: Zvezda se fanatično i dobro brani, Turci napadaju sa krila, traže Đaninija koji je ipak u senci Milunovića.

75. minut: Turci pritiskaju, ali Zvezda se za sada organizovano brani.

64. minut GOOL, Zvezda vodi 2:1, strelac Aleksandar Pešić. Osman Bukari je probio po desnoj strani, idealno je uposlio Pešića koji je samo uneo loptu u mrežu sa pet metara. Marakana je ponovo na nogama, Zvezda je "još živa".

 

 

60. minut; uveo je trener Milojević Mirka Ivanića umesto Srnića, Zvezda je ultra ofanzivna u poslednjih pola sata.

58. minut: uzvraća Zvezda, posle kornera Rodića pokušao je Milunović sa sedam metara. Lopta je otišla preko prečke

55. minut: sreća za Zvezdu, prečka spasava Borjana. Sjajnu akciju izveli su Bardi i Hamšik, a onda je iskusni Čeh iskosa sa osam metara pogodio prečku.

 

 

53. minut: prva prilika za domaćina u nastavku, posle centaršuta Kange, Katai je šutirao glavom sa sedam metara. Preko prečke.

50. minut: napao je domaćin, nekoliko centrašuteva nisu doneli rezultat.

46. minut: Bartra je u skoku laktom zakačio Pešića, ali nema penala.

Počeo je drugi deo, crveno-beli moraju da napadnu i stignu do pobede ako žele opstanak u Evropi.

Prvo poluvreme

45.+1 minut: Bura, dva gola za dva minuta, fudbaleri Zvezde i Trabzona na odmor odlaze remijem. Tvrd meč, taktički, sa mnogo energije, trčanja i realan ishod.

39. GOOL, Trabzon je izjednačio na 1:1, strelac Bakasetas. Izveo je vezni igrač slobodan udarac sa 25 metara, lopta je u zidu pogodila Mitrovića, promenila smer i prevarila Borjana.

 

 

37. minut GOOL, vodi Zvezda 1:0, strelac Aleksandar Katai. Kakva golčina "Magika". Pogrešili su gosti, Bukari je dodao do Kataija koji je sa 16 metara skinuo paučinu u mreži Čakira.

 

 

34. minut: sreća za Zvezdu, Bardi je šutirao snažno sa distance, Borjan je malo zakačio loptu i sproveo je do stative. Uzvratila je Zvezda, Katai je vratio loptu do Kange koji sa 14 metara nije dobro "poklopio" loptu.

30. minut: igra hrabrije Zvezda, propustila je dve solidne prilike. Međutim, veoma je iskusan i kvalitetan turski tim. Odmah je reagovao presingom da zaustavi ofanzivu domaćina. I preti posle kontri, Hamšik je ponovo pokušao sa 18 metara, ali loše.

24. minut: nova prilika za Zvezdu, Aleksandar Kataija je dobro šutirao sa 16 metara, ali je Čakir odbranio. Šteta za Zvezdu jer je Aleksandar Dragović dobio žuti karton, pa neće igrati protiv Monaka.

 

 

22. minut: prva prilika za Zvezdu, lopta je došla do Erakovića koji je sa 15 metara levom nogom šutirao preko prečke.

20. minut: Zvezda bi morala da počne malo vipe da rizikuje ako želi da naudi čvrstoj odbrani turskog tima koji za sada kontroliše meč i vodi ga u smeru u kome želi. Borjan je uspeo da neutraliđe jedan dalekometni pokušaj Hamšika.

15. minut: Turci su pritisli domaćina, Hamšik i Bakasetas konotrlišu igru, pokušavaju da napadnu preko krila, ali nema ni dobrih pasova ka Bozoku i Trezegeu.

10. minut: nemaju mirnoću igrači Zvezde na startu, nema ni dobrih lopti unapred tako da se gosti iz Tranzona za sada bez većih problema brane.

5. minut: Zvezda od starta pokušava da pritiskom dođe do lopti i ugroze gol Čakira, Katai je osvojio jednu loptu za kontru, Bukari nije najboilje centrirao, a Mitrović primio loptu. Turci za sada igraju mirno, ne žele neki jači ritam igre na startu.

Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli imaju jaku podršku sa tribina i moraju da pobede ako žele da ostanu u trci za evropsko proleće. Trener Milojević je ostavio Mirka Ivanića na klupi, Stefan Mitrović je u startnoj postavi.

Crvena zvezda - Trabzon 2:1

Strelci: Katai u 37, Pešić u 64. za Zvezdu, a Bakasetas u 39. minutu za Trabzon. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 35.000. Sudija: Žoao Pineiro (Portugalija).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Srnić (od 61. Ivanić) - Bukari, Katai (od 74. Kangva), S. Mitrović (od 83. Mustafa) - Pešić (od 83. Mijatović).

TRABZON: Čakir - Larsen, Bartra, Vitor Ugo, Elmali - Hamšik (od 82. Jaziči), Gbamin (od 68. Omur) - Bardi (od 82. Lahtimi), Bakasaetas, Trezege - Bozok (od 68. Đanini).

Liga Evrope, 5. kolo

Grupa "H"

Crvena zvezda - Trabzon 2:1
/Katai 37, Pešić 64 .- Bakasetas 39/

Ferencvaroš - Monako 1:1
/Zahariasen 82 - Ben Jeder 31/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport