Fudbal

Crvena zvezda eliminisana iz Evrope, Monako nije dozvolio iznenađenje

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

20:34 >> 20:39

Crvena zvezda eliminisana iz Evrope, Monako  nije dozvolio iznenađenje
Crvena zvezda eliminisana iz Evrope, Monako nije dozvolio iznenađenje - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Čudo se nije dogodilo, tradicija stradanja u Francuskoj je nastavljena - Crvena zvezda je eliminisana iz Evrope. Crveno-beli su odigrali veoma slabo na stadionu "Luju drugi", pogotovo u prvom poluvremenu, napravili su mnogo grešaka, koje je Monako lako kažnjavao i golovima Kevina Folanda (5, 27, 87), pa autogolom Milana Rodića (50) slavio u poslednjem meču Grupe "H" Lige Evrope 4:1 (2:0). Mnogo bolje drugo poluvreme Zvezdi je doneo gol Gelora Kange iz penala, šteta što je Pešić bio u ofsajdu kada je tresao mrežu (67) jer bi možda meč bio i neizvesniji.

Osvojio je francuski tim drugo mesto koje ga vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope. Trabzon je pobedio Ferencvaroš, pa će u šesnaestinu finala Lige konferencija. Osmo gostovanje Zvezde u Francuskoj završilo se neuspešno kao i prethodnih sedam, šestim porazom.

Želeo je trener Crvene zvezde Miloš Milojević da napadne Monako iz svih oružja, ali se protiv ekipe ranga i kvaliteta Monaka to generalno svodi na kockanje sa potencijalno lošim krajem. Tako je bilo u Monaku. Bez veznog reda, samo sa Gelorom Kangom i petoricom ofanzivaca crveno-beli nisu ličili na ozbiljan tim kakav su bili do večeras. Bili su lak plen za "kneževe" jer su Fofana, Kamara i Golovin lako carevali na sredini terena, a pritom organizovali opasne napade.

Kada se tome dodaju i kardinalne greške, prvo Milana Borjana u 5. minutu kada je loše procenio let lopte i "zaplivao" u praznoi, a zatim i Nemanje Milunovića u 27. minutu (vratio loptu na 16 metara), drugačiji ishod prvog poluvremena nije se ni mogao očekivati. Kevin Foland je golgeter ekstra klase i u ovim godinama, spakovao je dva laka komada u mrežu, a Zvezdi poželeo lep odmor. Onaj zimski.

Ušao je Slavoljub Srnić na poluvremenu umesto Stefana Mitrovića, ali na nesreću Zvezde, novu grešku u polju odmah je kaznio Monako. Golovin je prebacio Borjana, a Milan Rodić samo potvrdio gol! Zvezda u standardnoj formaciji je već zaličila na onaj tim na koji je navikla navijače, pa je Badijašil napravio penal nad Ivanićem, a Gelor Kanga sa penala smanjio prednost.

Mnogo je bolje delovala Zvezda sa popunjenim veznim redom, prava je šteta što  je posle dobre akcije pogodak Pešića u 67. minutu bio poništen zbog malog ofsajda.  Monako je sam sebi spustio ritam, rutinski je čuvao rezultat i trećim golom Kevina Folanda posle školske kontre zapečatio pobedu.

Uživo, Monako - Crvena zvezda 4:1

Drugo poluvreme

90+4. minut: kraj meča, zaslužena pobeda Monaka koji nastavlja takmičenje u šesnaestini finala Lige Evrope, Zvezda završava evropsko sezonu.

87. minut GOOL, Monako vodi 4:1, strelac Kevin Foland: školski primer kontre i asistenciju Jakobsa trećim golom je završio Foland. Stavio je tačku na pobedu Monaka i eliminaciju Zvezde.

80. minut: Monako zatvara meč, pojačao je agresiju na sredini terena, dobijaju gotovo sve duele. Mogao je Mirko Ivanić da unese neizvesnost u meč, ali je njegov šut završio tik pored gola.

77. minut: zicer je promašio Embolo. Izbio je sam pred Borjana, ali je loše "potkopao" loptu.

75. minut: Crveno-beli deluju bolje u drugom delu sa popunjenim veznim redom, da Pešić nije bio u ofsajdu kada je zatresao mrežu Nibela možda bi meč dobio drugu dimenziju. Monako je spustio ritam, uvereni su da im rival ne može ugroziti pobedu.

67. minut: Trese se mreža Monaka, Aleksandar Pešić je završio dobru akciju, ali je bio za malo u ofsajdu. Šteta. Mnogo bolje igra Zvezda u nastavku.

60. minut: Zvezda bolje deluje na terenu, čvršća je na sredini, opasnija u napadu, šteta što je Kanga bio izblikiran jer je lako moglo biti 3:2.

55. minut GOOL, Zvezda smanjuje na 3:1, strelac Kanga iz penala.

54. minut: penal za Zvezdu, Badijašil je srušio Mirka Ivanića.

 

 

50. minut GOOL. Monako vodi 3:0, sterlac Milan Rodić (autogol). Zvezda i definitivno ispada iz Evrope, čudo se neće desiti. Nova greška tamo gde se ne sme, Golovin je prošao sa leve strane, poslo loptu preko Borjana a loptu je u pokušaju da izbaci sa gol linije zakucao u mrežu.

 

 

Počeo je drugi deo, izašao je Mitrović a ušao Slavoljub Srnić.

Prvo poluvreme

45. minut: Zvezdine snove o evropskom proleću čini se da je već posle prvog dela raspršio je Kevin Foland koji je kaznio dve kardinalne greške creveno-belih. Monako je demostrirao višu klasu, mogao je još koji put da zatrese mrežu Borjana. Zvezda je hrabro krenula, ali grlom u jagode se ne može, bez veznog reda srpski šampion nije ličio na ozbiljan tim.

35. minut: Foland je potpuno demoralisao Crvenu zvezdu koja, kako stvari stoje, teško da može da napravi neko čudo na stadionu Lui drugi. Bez veznog reda ne može se protiv kvalitetnijeg sastava, a domaćin je potpuno zaslužio dva gola prednosti.

27. minut GOOL, Monako vodi 2:0, strelac Kevin Foland. Novi kiks odbrane Crvebe zvezde, Milunović je nepotrebno pokušao da loptu prosledi saigračima, a ona je došla do Dijate na ivici šesnaesterca. Samo je odložio loptu Folandu koji je sa 15 metara pogodio sam ugao.

 

 

22. minut: Zapretila je Zvezda posle kornera Kange. Milunović je bio najviši u skoku, ali je pogodio u leđa Badijašila.

20. minut: Monako drži sve konce igre u svojim rukama, Zvezda samo sa Kangom u veznom redu ne može da ima kontrolu, a za sada nema ni mnogo prostora za neke kontre. I one lopte koje idu u prostor i stižu do Pešića i Mitrovića uglavnom su zaustevljene ofsajdima.

15. minut: ponovo se zatresla mreža Crvene zvezde, Ben Jeder je matirao Borjana, ali je bio u "malom" ofsajdu te je gol bio poništen.

 

 

10. minut: Primljen gol je poremetio crveno-bele, Monako ima viška igrača u veznom redu i lako kontroliše meč, pa su Foland i Ben Jeder imali "slobodan" udarac ali se Borjan donekle iskupio za kiks iz petog minuta.

7. minut: šok za Zvezdu jer nije loše počela meč, imala je i dva solidna napada. Dodatna muka je što je Trabzon poveo protiv Ferencvaroša.

5. minut GOOL, Monako vodi 1:0, strelac Kevin Foland. Kakav kiks Milana Borjana, centaršut Enrikea sa leve strane išao je na napadača domaćina koji je skočio i glavom sproveo loptu u mrežu sa desetak metara jer je kapiten Zvezde loše procenio lopte i "zaplivao" u prazno.

 

 

Meč je počeo, teren je klizva zbog kiše koja pada celo popodne. Monako je u najjačem mogučem sastavu, Crvena zvezda igra bez Dragovića, ali sa ultraofanzivnom postavom Bukarijem i Mitrovićem po krilima, Kataijem i Ivanićem iza Pešića. Kanga je sam kao korektor veznog reda. Samo pobeda ostavlja Zvezdu sigurno u Evropi i na proleće, postoje i druge kalkulacije, ali mnogo toga zavisiće i od meča u Trabzonu gde domaćin dočekuje Ferencvaroš.

 

 

Monako - Crvena zvezda 4:1 (2:0)

Strelci: Foland u 5, 27. i 87, Rodić u 50. (autogol) za Monako, a Kanga u 55. minutu iz penala za Zvezdu. Stadion: Lui drugi. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Serdar Gozibijik (Holandija).

MONAKO: Nibel - Disasi, Maripan, Badijašil - Dijata (od 75. Vanderson), Fofana, Kamara (od 85. Mataca), Golovin (od 85. Jakobs), Enrike - Foland, Ben Jeder (od 75. Embolo).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić (od 85. Azarov) - Kanga (od 68. Mustafa) - Bukari (od 68. Ben), Katai (od 60. Kangva), Ivanić, Mitrović - Pešić.

Liga Evrope, šesto kolo

Grupa H

Monako - Crvena zvezda 4:1
/Foland 5. 27, 87, Rodić 50 a.g. - Kanga 55p/

Trabzonspor - Ferencvaroš 1:0
/Bakasetas 7/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport