Fudbal

Partizan osvojio bod protiv Slovackog i ispunio cilj: Crno beli i na proleće igraju u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

19:37

Partizan osvojio bod protiv Slovackog i ispunio cilj: Crno beli i na proleće igraju u Evropi
Partizan osvojio bod protiv Slovackog i ispunio cilj: Crno beli i na proleće igraju u Evropi - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana remizirali su protiv ekipe Slovacko u 6. kolu grupe D Lige konferncija i četvrti put u 21. veku uspeli su da prezime u Evropi - 1:1 (1:0).

Nisu igrači trenera Gordana Petrića počeli kako je trebalo ovaj meč. Nekako su bili bojažljivi i pomalo uspavani u prvih pola sata susreta. Na njihovu sreću gosti iz Češke u tom periodu nisu uspeli da kazne njihovo loše izdanje.

Tek u finišu ovog perida igre crno-beli su se probudili, krenuli ofanzivnije ka golu rivala i to je odmah donelo rezultat. Kalubuška, heroj Slovackog iz prvog meča, igrao je rukom ispred svog gola, poljski arbitar Pavel Račkovski je pokazao na "belu tačku", a precizan je bio Bibras Batho. Gol u pravo vreme za veliko olakšanje u Humskoj.

Rezultat u Kelnu je u tom trentuku bio 2:0 za Nicu, što je značilo da su crno-beli drugi na tabeli i da će igrati pesnaestinu finala Lige konferencija.

Drugo poluvreme u Humsoj je počelo u nešto sporijem ritmu, za razliku od onog u Nemačkoj, gde je bundesligaš uspeo da izjednači protiv francuskog tima i Partizan je u tim momentima imao otvoren put do osmine finala ovog takmičenja.

Međutim, Česi se nisu predavali, bez obzira što nisu imali nikakvih šansi da prođu dalje i došli su do izjednačenja, koje je crno-bele ponovo vratilo na drugo mesto u grupi, pa će u ponedeljak čekati žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija, a te utakmice na programu su 16. i 23. februara.

Partizan - Slovacko 1:1

Stadion: Partizana. Kapacitet: 36.710 gledalaca. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska).

PARTIZAN: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Belić, Traore, Menig, Dijabate, Natho, Rikardo.

SLOVACKO: Nguje, Holcer, Hofman, Šimko, Kalabiška, Levin, Daniček, Kohut, Brandner, Večeta, Doski.

II POLUVREME

88. MINUT: Prilika za Rikarda, ali je golman gostiju sjajno intervenisao. Partizan je krenuo u finišu po pobedu.

85. MINUT: Velika šansa za Slovacko, ali je Tomić šutirao preko gola. Mnogo problema imaju igrači Partizana u ovui trenucima.83. MINUT: Česi napadaju svim silama, iako im pobeda u ovom susretu ne donosi ništa, budući da nemaju nikakvu šansu da se plasiraju u nastavak takmičenja.

78. MINUT: Fudbaleri Slovackog su sve opasniji. Igrači Partizana su saterani u svoj kazneni prostor

73. MINUT - 1:1: Boksovao je Aleksandar Popović jednu loptu, ona je došla do Tomića, on ju je primio na grudi i preciznim šutem sproveo u mrežu. Partizan je sada ponovo drugi na tabeli.

70. MINUT: Mnogo sreće za Partizan. Kohut je promašio loptu u situaciji kad je bio sam ispred golmana Popovića. Bila je vo velika prlika za goste iz Češke.

64. MINUT: Nadskočio je Igor Vujačić kompletnu odbranu gostiju, ali je šutirao malo pored gola. Mnogo su bolji crno-beli u ovim trenucima.

61. MINUT: Keln je izjednačio protiv Nice na 2:2 i kako sada stvari stoje Partizan je prvi u grupi D. 

60. MINUT: Sjajan kontra Parizana. Loptu je došla do Rikarda, ali je napadač crno-beih previše oklevao i propustio veliku priliku da duplira vođstvo svog tma.

56. MINUT: Period nešto mirnije igre na obe strane.

51. MINUT: Kohut je šutirao, lopta je pogodlia Svetozara Markovića i malo je nedostajalo da uđe u gol, ali je bio samo korner za goste. A u nastavku akcije bila je viđena nova prilika za Slovacko i golman Popović je sjajno interevenisao. 

46. MINUT: Počelo je drugo poluvreme, sa centra su krenuli igrači češkog tima. U pauzi između dva period aigre stigao je zvaničan podatak da se na tribinama u Humskoj nalazi 17.256 navijača crno-belih. 

I POLUVREME

45. MINUT: Kraj poluvreena. Crno-beli imaju vođstvo, ali kako Keln vodi u Nici protiv Kelna 2:0, što će im biti dovoljno samo za drugo mesto u grupi, ali pred nama je jš 45 minuta u kojima je sve moguće.

 

 

41. MINUT GOOOL - 1:0: Penal za Partizan nakon igranja rukom Kalabiške. Odgovornost je preuzeo Bibras Natho i bio je nepogrešiv kao i uvek do sada. Crno-beli vode protiv Čeha.

36. MINUT: Rikardo je promašio šansu utakmice. Ubačena lopta sa desne strane je došla do najboljeg napadača Partizana koji je u skoku zahvatio glavom sa pet metara i ona je završila pored gola.

31. MINUT: Dve opasne situacije ispred gola Aleksandra Popovića na sreću nisu koštale crno-bele primljenog gola. Baš uspavano deuje ekipa Partizana na ovom meču.

26. MINUT: Šutirao je Fuseni Dijabate, ali visoko preko gola. Prva malo ozbiljnija akcija Partizana na ovom susretu.

23. MINUT: Preuzeli su crno-beli inciijatvu, pritiskaju ka golu gostiju, ali nema konkretnih prilika za srpskog vicešampiona.

19. MINUT: Kakva prilika za goste. Holcer je šutirao sa 7-8 metara, ali mu se isprečio Kristijan Belić. Mora Partizan da se probudi.

18. MINUT: Zapretili su gosti i došli do prvog kornera na meču, ali su crno-beli uspeli da se odbrane. 

12. MINUT: Bez većih uzbuđenja u Humskoj. Za sada nije bilo izglednih prilika. 

8. MINUT: Prvi korner na utakmici imali su igrači Partizana. Izveo ga je Bibras Natho, ali nakon njega nije se dogodilo ništa vredno pažnje. 

4. MINUT: Sjajna atmosfera na stadionu u Humskoj, gde ima oko 20.000 navijača isključivo uzrasta do 15 godina.

1. MINUT: Utakmica je počela, sa centra su krenuli igrači Partizana.

Činjenica da se večerašnja utakmica 6. kola grupe D Lige konferencija protiv Slovackog (21.00, TV Arena 1 Premium) igra samo pred mališanima do 15 godina, dodatni je motiv za igrače Partizana da pobedomovere prolazak u nokaut fazu takmičenja.

Za tako nešto im je dovoljan i bod protiv tima iz Češke, ali trener Gordan Petrić insistira da  će crno-beli u ovoj utakmici ići na pobedu.

Šef stručnog štaba srpskog vicešampiona nema problema sa sastavom tima, svi igrači su mu na raspolaganju i očekuje se da tim iz Humske u najjačem sastavu dočeka goste.

Crno-beli u ovaj duel ulaze kao lideri grupe sa osam osvojenih bodova, koliko ima i Nica koja je bolja u međusobnom skoru i da bi partizan bio prvi u grupi neophodno je da pobedi večars, ali i da francuski tim ne osvoji ceo plen u Nemačkoj protiv Kelna.

Liga konferecija, 6. kolo

Grupa D

Partizan - Slovacko 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Keln - Nica 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport