Fudbal

Premijer liga na Areni sport: Mitrović i Fulam gostuju Sitiju na Etihadu

Komentari

Autor: Euronews

05/11/2022

-

09:30

Premijer liga na Areni sport: Mitrović i Fulam gostuju Sitiju na Etihadu
Aleksandar Mitrović - Copyright AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester sitija i Fulama sastaće se danas od 16.00 (TV Arena 1 premium) na stadionu "Etihad" u okviru 15. kola engleske Premijer lige.

Aktuelni šampioni trenutno zaostaju dva boda za prvoplasiranim Arsenalom i nema sumnje da će do samog kraja grabiti za svaki bod koji je moguće osvojiti. Isto tako, na meču protiv Fulama su veliki favoriti i sve osim pobede smatraće se "kiksom".

U Ligi šampiona su osigurali prvo mesto u grupi koju su završili bez poraza. Ipak, u domaćem prvenstvu su pretrpeli jedan poraz i to od Liverpula na na "Enfildu" kada su Redsi slavili sa 1:0.

Menadžer Sitija, Pep Gvardiola, ipak ističe da je Fulam kvalitetan tim i da ga uopšte ne čudi što su trenutno na visokoj sedmoj poziciji:

"Nisam iznenađen u opšte. Morate da uzmete u obzir kakvi su bili u Čempionšipu, šta su radili u prelaznom roku, ali i da uzmete u obzir da im je menadžer izvanredan", pohvalio je kolega Marka Silvu, pa dodao:

"Oni su dobra ekipa, nisu iznenađenje. Počeli su veoma dobro remiziravši sa Liverpulom i nastavili potom u istom ritmu".

Uprkos tome što je Španac izrekao mnoštvo pohvala na račun protivnika, svestan je da mora da pobedi, ali i da ne sme da dozvoli opuštanje. Ipak, njegova najveća briga je svakako fizičko stanje najboljeg strelca lige, Erlinga Halanda, za koga još nije poznato hoće li biti spreman za meč.

Kao što je već pomenuto, Fulam je jako dobro otvorio sezonu i nalaze se na sedmom mestu sa 19 osvojenih bodova uz gol razliku 22:22.

Odličan prelazni rok i taktičke zamisli Marka Silve igrali su ogromnu ulogu u tome, ali bar polovina zasluga ide na račun srpskog reprezentativca, Aleksandra Mitrovića.

Neverovatni centarford je ubedljivo prvi strelac ekipe sa čak devet postignutih pogodaka i nema sumnje da je upravo on glavni adut gostiju.

Međutim, mali problem za londonski tim može da bude odsustvo Bobija Rida, koji je suspendovan zbog kartona.

Kada govorimo o međusobnom skoru ovih timova, jasno je da je mančesterski daleko uspešniji. Naime, Siti je na poslednjih 20 susreta slavio čak na 14, na pet je bilo nerešeno, dok je Fulam uspeo da trijumfuje samo jednom. Isto tako, Gvardiola i Silva su se sastajali devet puta i svaki put je Pep odnosio pobedu.

Potencijalni sastavi:

Mančester siti: Ederson, Stouns, Dijaš, Laport, Kanselo, Rodri, Silva, De Brujne, Griliš, Foden, Haland

Fulam: Leno, Tete, Diop, Rim, Robinson, Palinja, Rid, Kebano, Vilijan, Pereira, Mitrović

Premijer liga, 15. kolo:

Subota

Lids - Bornmut 16.00 (Arena sport 3)

Mančester siti - Fulam 16.00 (Arena 2 premium)

Notingem Forest - Brentford 16.00 (Arena sport 1)

Vulverhempton - Brajton 16.00 (Arena sport 4)

Everton - Lester 18.30 (Arena 1 premium)

Nedelja

Čelsi - Arsenal 13.00 (Arena 1 premium)

Aston Vila - Mančester junajted 15.00 

Sautempton - Njukasl 15.00 (Arena sport 3)

Vest Hem - Kristal Palas 15.00 (Arena sport 1)

Totenehm - Liverpul 17.30 (Arena 2 premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport