Fudbal

Žreb Lige šampiona: Liverpul čeka Real Madrid, a Pari sen Žermen - Bajern

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2022

-

12:26 >> 12:49

Žreb Lige šampiona: Liverpul čeka Real Madrid, a Pari sen Žermen - Bajern
Luka Modrić - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Finale Lige šampiona igra se 10. juna 2023. godine na stadionu "Ataturk" u Istanbulu, a posle žreba za osminu finala najnezadovoljniji su aktuleni vladar Real Madrid, koji će u ovoj rundi igrati protiv Liverpula i Pari sen Žermen koji će odmeriti snage sa Bajernom. 

Dakle, gledaćemo reprizu finala prošlogodišnje Lige šampiona već u osmini finala (Real Slavio 1:0), da se mečevi igraju danas verovatno bi "kralj" bio favorit, ali do februara i marta svašta se može promeniti u korist tima Jirgena Klopa. 

Real je do sada uspešniji od Liverpula u evrokupovima, slavili su pet puta, uz jedan remi i tri poraza uz gol razliku 11:8. Čak tri puta su ova dva tima igrača u finalima Lige šampiona: 1981. slavio je Liverpul 1:0, dok je Real bio uspešniji 2018. (3:1) i ove godine (1:0).

PSŽ je prošle sezone stao protiv Reala u četvrtfinalu, a ni ove nije imao sreću jer će mu rival biti Bajern. PSŽ i Bajern su se sastajali 11 puta u Evropi i Parižani imaju bolji skor jer su slavili šest puta a bili su poraženi pet puta uz gol razliku 15:15. Bajern je bio bolji u finalu Lige šampiona 2020. godine, dok su naredne sezone Parižani bili uspešniji u četvrtfinalu ovog takmičenja: slavili su u Minhenu 3:2, a izgubili u Parizu 1:0.

 

 

PSž je prošle sezone stao protiv Reala, a ni ove nije imao sreću jer će mu rival biti Bajern. Mančester siti je imao relativno solidan žreb jer će u rival biti Lajpcig. Benfika je igrala sjajno u grupnoj fazi i favorit je protiv Briža, najprijatnijeg iznenađenja.

Parovi osmina finala Lige šampiona

Lajpcig - Mančester siti

Briž - Benfika

Liverpul - Real Madrid

Milan - Totenhem

Ajntraht F. - Napoli

Borusija D. - Čelsi

Inter - Porto

PSŽ - Bajern

Prvi mečevi se igraju 14, 15, 21. i 22. februara 2023. godine, a revanši 7, 8, 14. i 15. marta.

Komentari (0)

Sport