Fudbal

Kup Srbije na Areni: TSC i Radnički čekaju najbolje prvoligaše

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2022

-

12:45

Kup Srbije na Areni: TSC i Radnički čekaju najbolje prvoligaše
Kup Srbije na Areni: TSC i Radnički čekaju najbolje prvoligaše - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kup Srbije ulazi u završnu fazu, danas će biti poznato pet od osam četvrtfinalista jer zbog odloženih mečeva u Superligi Srbije, Takmičarska komisija FSS odložila je tri susreta Radnički SM – Crvena zvezda, Metalac – Čukarički i Spartak ŽK – Napredak, koji će biti odigrani na proleće.

Očekuju se zanimljivi dueli, u novosadskom derbiju snage će na "Karađorđu" odmeriti Vojvodina i Mladost GAT (18.30, TV Arena sport 2). 

"Ne razmišljamo mnogo o tome kojeg protivnika imamo ispred sebe, jer s kime god da igramo, u kojoj god fazi takmičenja, cilj će nam biti isti. Težina sutrašnje utakmice je u tome što ćemo po treći put morati da pobedimo istog protivnika u ovoj sezoni, ali s druge strane to je jedna stepenica koju želimo i moramo da prebrodimo", jasan je bio trener Vojvodine Milan Rastavac.

Imaćemo dva veoma zanimljiva okršaja superligaša i prvoligaša. TSC na svojoj "Areni" dočekuje Železničar iz Pančeva, ekipu koja je sigurno u najboljoj formi iz Mozzart bet Prve lige Srbije, a koju vaoma dobro vodi sa klupe Tomislav Sivić. Domaćin neće moći da računa na suspendovanog Čalušića, ali se domaćin nada da će među osam najbokjih u ovom takmičenju.

"Pred nama je zanimljiva utakmica. Protivnička ekipa je veoma kvalitetna i beleži odlične rezultate u Prvoj ligi, tako da nam sigurno neće biti lako. Moramo od samog starta da nametnemo našu igru i naš intenzitet. Trudićemo se da budemo maksimalno fokusirani i damo sve od sebe kako bismo došli do pobede i plasmana u dalji tok takmičenja, što nam je od velike važnosti", rekao je napadač TSC, Stefan Vukić.

Radnički u Nišu dočekuje IMT, lidera Mozzart bet Prve lige Srbije. Trener Nenad Lalatović će konačno moći da izvede najjači sastav, ali posle posrtanja u šampionatu, četvrtfinale Kupa se nameće kao imperativ.

"Gledao sam sve mečeve IMT-a u poslednje vreme, dobra ekipa, koja nije slučajno prva u Prvoj ligi. Ovde stižu pošto su eliminisali Kragujevac, od kog smo mi nedavno izgubili u Nišu i to nam je dovoljna opomena. Nemamo pravo na grešku. Kup Srbije nam je veoma važno takmičenje, želimo da doguramo što dalje i pobeda protiv IMT-a se podrazumeva. Neću kalkulisati i na teren ću poslati najjači mogući sastav. Konačno sam u poziciji da imam sve igrače na raspolaganje, vraća se i Etongu koji je preskočio dva poslednja meča zbog crvenog kartona", rekao je trener Nišlija Nenad Lalatović.

Sve mečeve osmine finala možete da gledate u driektnim prenosima na kanalima TV Arena sport, a imaćete priliku i da gledate Multiprenos četiri meča koja se igraju od 16.30 časova na TV Arena Premium 1.

Kup Srbije, osmina finala

Sreda

Radnički NB – Radnik 13.00 (TV Arena sport 1)

TSC – Železničar Pančevo 16.30 (TV Arena Premium 3)

Radnički Niš – IMT 16.30 (TV Arena sport 1)

Novi Pazar – Kolubara 16.30 (TV Arena Premium 2)

Vojvodina – Mladost GAT 18.30 (TV Arena sport 2)

Odloženi za proleće 2023.

Radnički SM – Crvena zvezda

Metalac – Čukarički

Spartak ŽK – Napredak

Komentari (0)

Sport