Fudbal

Zlatko Dalić odredio putnike za Mundijal

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2022

-

12:25

Zlatko Dalić odredio putnike za Mundijal
Dalić - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Presekao je i Zlatko Dalić. Selektor Hrvatske objavio je danas konačni spisak od 26 fudbalera za Mundijal, a poslednji filter nisu prošli Duje Ćaleta Car (Sautempton), Marin Pongračić (Leče), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Josip Brekalo (Volfzburg), i Antonio Mirko Čolak (Rendžers).

Polemika se vodila oko toga da li je Budmir zaslužio mesto pre Čolaka i zašto nema mesta za Mišića...

"Ja biram i odgovaram, uvek će biti nezadovoljnih i srećnih izborom, nisam bio sklon na Svetsko prvenstvo da vodim nekoga ko je prvi put s nama kao što je Mišić. On je u mojim planovima za budućnost. Jakić igra u Ajntrahtu", rekao je Dalić.

Hrvatska će se okupiti u ponedeljak, a generalnu probu za Mundijal imaće u sredu u sudaru sa Saudijskom Arabijom. Prvi meč na Mundijalu igraće protiv Maroka 23. novembra, a za prva dva mesta boriće se i sa Belgijom i Marokom

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivo Grbić (Atletiko Madrid), Ivica Ivušić (Osijek)

Odbrana: Domagoj Vida (AEK Atina), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rendžers), Josip Juranović (Seltik), Joško Gvardiol (RB Lajpcig), Borna Sosa (Štutgart), Josip Stanišić (Bajern), Martin Erlić (Sasuolo), Josip Šutalo (Dinamo Zagreb)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Ajntraht Frankfurt), Luka Sučić (Red Bul Salcburg)

Napad: Ivan Perišić (Totenhem), Andrej Kramarić (Hofenjam), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Majorka), Marko Livaja (Hajduk Split).

Komentari (0)

Sport