Fudbal

Katai i Kangva osvojili Banovo Brdo za jesenju titulu, Zvezda otišla na plus 10 u odnosu na Partizan

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2022

-

20:37

Katai i Kangva osvojili Banovo Brdo za jesenju titulu, Zvezda otišla na plus 10 u odnosu na Partizan
Zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je upotpunosti iskoristila šokantni poraz Partizana od Spartaka u Humskoj i pobedom nad Čukaričkim 2:0 (1:0) na Banovom Brdu, u odloženom meču 7. kola Mozzart bet Superlige, uvećala prednost na čelu tabele na 10 bodova osvajajući jesenju titulu. Iako su imali određenih problema sa sastavom tima zbog stomačnih tegoba (Eraković, Dragović), uprkos činjenici da su opstali bez Pešića u 10. minutu, fudbaleri aktuenog prvaka su boljom igrom i lepim golom Aleksandra Kataija trasirali put do važne pobede pred zimsku pauzu, koji je pečatirao drugim golom King Kangva u 84. minutu. Čukarički nije imao rešenja za Zvezdinu igru.

Crvena zvezda je prvi deo meča dobila zahvaljujući veoam dobroj igri u psolednjih 20 minuta. Kada su ostali bez Aleksadndra Pešića, povređenog u 10. minutu prilikom prve šanse (zadnja loža), crveno-belima je trebalo 15-tak minuta da pronađu pravu igru za Čukarički koji je u prvih 25 minuta lako otklanjao sve opasnosti pred Mićovićem, a onda nije pronalazio pravi odgovor za dobru kombinatoriku šampiona i pogotovo za novu ulogu Aleksandra Kataija, koji je igrao na mestu "lažne devetke".

Katai je prvo pogodio samo spoljni deo mreže iz slobodnog udarca, zatim je pogodio prečku, da bi onda sjajan centaršut Kange sa desne strane lepim golom glavom pretvorio u vodeći pogodak u 37. minutu. Pritisli su gosti ne bi li iskoristili "crne minute" domaćina, ali Rodić, pa Gobeljić nisu bili precizni.

 

 

Čukarički je pokušao da dođe do izjednačenja u nastavku, igrali su ofanzivno, napadali po krilima i nisu imali dovoljno dobar završni pas, pa je golgeter tima Badamosi ostao bez upotrebljivih lopti i potpuno isključen iz igre. Igrači Zvezde su mirno čuvali rezultat, imali su nekoliko tranzicija koje su mogli i bolje da završe. Bukari je pogodio spoljni deo mreže, Mićović je odbranio pokušaj Milunovića. 

Čekala je Zvezda kiks odbrane Čukaričkog. Kangva je oduzeo loptu na 25 metara od gola, a zatim je akciju i završio ubacivši loptu sa pet metara posle asistencije Mirka Ivanića. Zvezda je zasluženo, na kvalitet osvojila tri boda na teškom gostovanju. 

Čukarički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Strelci: Katai u 37. i Kangva u 84. minutu. Stadion: Čukaričkog. Gledalaca: oko 2.500. Sudija: Srđan Jovanović.

ČUKARIČKI: Mićović - Stevanović (od 80. Rogan), Drezgić, Kovačević, Tošić - Sisoko, Kovač (od 66. Adžić), Docić (od 80. Petković) - Ivanović (od 80. Lukić), Ovusu (od 62. Ndiaje) - Badamosi.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Pankov (od 83. Dragović), Rodić - Kanga, Mijailović - Ivanić, Katai (od 83. Sanogo), Mitrović - Pešić (od 13. Bukari, od 66. Kangva).

Odloženi mečevi 7. kola Mozzart bet Superlige

Partizan - Spartak 0:1 (0:0)
/Bjelović 86/

Čukarički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Katai 37, Kangva 84/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport