Fudbal

Selektor Srbije Dragan Stojković posetio manastir Ostrog: Dobio blagoslov pred odlazak na SP u Katar

Komentari

Autor: Euronews

11/11/2022

-

09:28

Selektor Srbije Dragan Stojković posetio manastir Ostrog: Dobio blagoslov pred odlazak na SP u Katar
Iguman manstira Ostrog otac Sergije i Dragan Stojković - Copyright Mitropolija crnogorsko-primorska

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, u ponedeljak će saopštiti spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Kataru (20. novembar - 18. decembar), a blagoslov pred polazak u Dohu potražio je u manastiru Ostrog.

Naime, kako je objavljeno na sajtu Mitropolije Crnogosko-primorske, Piksi je u sredu, 9. novembra, na praznik Svetog mučenika Nestora, posetio ovu svetinju i poklonio se moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića, primio je arhimandrit Sergije Rekić sa bratstvom manastira.

Iguman ostroški otac Sergije je ovom prilikom podario ikonu Svetog velikomučenika Dimitrija i prigodne poklone legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala.

"Neka bi ovaj dolazak u veliku hrišćansku svetinju ostrošku i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, bio na blagoslov selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću i svim igračima i stručnom timu, na predstojećem fudbalskom prvenstvu u Кataru u ostvarenju što boljeg plasmana na Mundijalu", stoji na sajtu Mitropolije.

Srbija se na Svetskom prvenstvu u Kataru nalazi u grupi G, gde će joj rivali biti Brazil, Švajcarska i Kamerun.

Komentari (0)

Sport