Fudbal

Partizan zimuje na "minus 10", inteligentni Nemanja Jović se revanširao Novom Pazaru

Komentari

Autor: Euronews

13/11/2022

-

17:28 >> 18:32

Partizan zimuje na "minus 10", inteligentni Nemanja Jović se revanširao Novom Pazaru
Partizan zimuje na "minus 10", inteligentni Nemanja Jović se revanširao Novom Pazaru - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je na zimsku pauzu otišao sa 10 bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu, jer je golom Nemanje Jovića u 72. minutu pobedio Novi Pazar 1:0 (0:0), u meču 19. kola Mozzart bet Superlige i tako im se revanširao za poraz s početka sezone.

Crno-beli su igrači dobro samo u prvih 30 minuta, zatim su se gosti uspešno branili sve dok Nemanja Jović nije iskoristio jednu loptu, prošao čuvara i za elegantno i pametno plasiranje lopte u mrežu pobrao aplauze u Humskoj. Novi Pazar se dobro branio, ali nije bio dovioljno hrabar u ofanzivi.

Partizan je kontrolisao meč od starta, uspevao je preko krila da poremeti odbranu Novog Pazara ne i da je matira. Propustio je Ljubomir Fejsa prvu veliku priliku kada je sa šest metara iskosa prebacio prazan gol, da bi golman Filip Kljajić u 26. minutu refleksno nogom odbranio ne baš dobar udarac Kvinsija Meniga sa desetak metara. Odbitak je Samed Baždar poslao pored gola.

Tek posle pola sata gosti su se oslobodili pritiska i zapretili dva puta preko kapitena Lončara. Njegov prvi udarac bio je izblikiran, a drugi je zaustavio golman Popović. Ponestajalo je snage domaćinu pred kraj prvog dela, a samim tim i koncentracije, pa se na odmor otišlo bez golova u meču dovre dinamike.

 

 

Očekjivao se žestok pritisak igrača Partizana u nastavku, međutim, igrači domaćina bili su veoma nestrpljivi, napravili su mnogo grešaka u pasu, pa su se gosti lako branili, samo što ni oni nisu koristili prostor koji su im ostavljali domaćini. Imao je domaćin i peh jer je u 64. minutu ostao bez povređenog Rikarda Gomeša (zadnja loža), ali je nastavio da pritiska odbranu gostiju.

Taj pritisak se isplatio u 72. minutu, kada je Nemanja Jović dobro primio loptu posle intervencije Rubežića, napravio dobar dribling, a zatim inteligentno samo plasirao loptu u nebranjeni deo mreže. Taj pogodak je doneo sigurnost domaćinu, gosti nisu imali odgovor pa su bodovi ostali u Humskoj.

Partizan - Novi Pazar 1:0 (0:0)

Strelac: Jović u 72. minutu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Dejan Trifković.

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Natho – Dijabate, Baždar (od 57. Jović), Menig (od 57. Pavlović) – Rikardo (od 64. Pantić).

NOVI PAZAR: Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Momčilović (od 75. Stanojlović), Lončar – Mijić (od 80. Bogdanovski), Nikčević (od 72. Islamović) , Gavrić (od 80. Ergelaš) – Majdevac

Mozzart Bet Supeliga, 19. kolo

Petak

Javor - Napredak 2:1 (0:1)
/Kembel 79, Tanko 86 - Šarić 25/

Subota

Mladost - Kolubara 2:1 (1:0)
/Radivojević 31, Bojović 62/

TSC - Radnički Niš 2:0 (1:0)
/Đakovac 1, Cvetković 67/

Vojvodina - Radnički 1923 2:1 (0:0)
/Ponjević AG 48, Simić 55 - Vidović 78/

Nedelja

Radnik - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Spasić 48 - Katai 35, 90+3/

Partizan - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Jović 72/

Čukarički - Mladost GAT 17.30 (TV Arena sport 4)

Voždovac - Spartak 19.30 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport