Fudbal

Zvezdan Terzić: Partizan radi dobro, ne smemo ga potceniti

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2022

-

14:35 >> 15:01

Zvezdan Terzić: Partizan radi dobro, ne smemo ga potceniti
Zvezdan Terzić: Partizan radi dobro, ne smemo ga potceniti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, održao je tradicionalnu konferenciju za medije na kraju polusezone.

Na samom početku, prokomentarisao je letošnje kvalifikacije i prelazni rok:

"Izborili smo se u prethodnim sezonama za povlašćeni put, pojačali smo se adekvatno, doveli smo pet igrača koji su odmah ušli u prvim tim (Milunović, Bukari, Kangva, Mitrović, Pešić) Imali smo velika očekivanja, nismo mi, nego su mediji napisali da je ovo najbolji tim još od Barija. Makabi iz Haife je odlična ekipa, pokazali su to i protiv Juventusa u Ligi šampiona, ali mislim da smo bolji od njih'', počeo je Terzić, pa nastavio:

"Došlo je potom do pražnjenja i razočarenja. Stanković je podneo ostavku i mogli smo i gore da prođemo. Opet, zadržali smo stabilnost, dominantno završili polusezonu. Ovo je najvažnija sezona u budućnosti Zvezde i pitanje je da li će se ikada ovakva pojaviti jer se direktno ide u Ligu šampiona", jasan je Terzić.

Potom se dotakao potencijalnih pojačanja:

"Juče smo imali sastanak i ono što je sigurno je da nam treba špic. Razmišljamo i o desnom beku, problem je što smo limitirani sa brojem stranaca i na znam koliko je zahvalno dovoditi strance. Možda dovedemo i grača sa ulogom devet i po, kako se kaže, napadača uz klasičnog špica. Takođe, videćemo kako će se adaptirati Prucev i Azaraov. Neće biti mnogo pojačanja, ali nije isključeno ni da bude 3-4 nova igrača", kazao je Terzić, pa se osvrnuo na igrače sa domaće scene:

"Podigli smo nivo skautinga dolaskom Marka Marina. Doveli smo Stefana Mitrovića i Lazara Nikolića, ali u ovom trenutku ne vidimo mladog igrača kojeg bismo doveli. Postoje mladi i talentovani igrači, ali nismo sigurni da su spremni da odmah igraju za Zvezdu. Takođe, ima mladih igrača u Grafičaru o kojima razmišljamo i koji zaslužuju šansu, pre svega mislim na braću Mituljikiće".

Istakao je da povratak Milana Pavkova nije realna opcija, pa prokomentarisao glasine od Vladimiru Sičevoju:

"Ne komentarišemo stvari koje nismo realizovali, tako da ne bih ni sada. Kulibali je došao potpuno nespreman, loše je odigrao. Igrao je pet godina u najjačoj ligi Francuske, ne znam da li postoji igrač u Superligi koji može da se pohvali istim. Ima ozbiljnu biografiju, ali se nije snašao u Zvezdi. Ovo je sredina koja traži dobre igre odmah, a on je došao potpuno nespreman. Ohi je bio kod nas devet utakmica i u tih devet utakmica nije odigrao minut. Doveli smo ga za džabe, a dobili ponudu od 1.000.000 evra. Za igrača kojeg trener ne želi bilo bi neodgovorno da smo odbili takvu ponudu, posebno jer je ona bila dogovorena pre odlaska Stankovića. I po svim parametrima Kulibali je mnogo kvalitetniji igrač od Ohija. E sad, stvar je što Kulibali nije opravdao očekivanja. Tražimo dalje, kako su opstali Ben, Kanga, Ivanić, Katai. Imaš teren i na njemu se pokaži, ne treba ti ni tata ni mama".

Pojavile su se i spekulacije o odlasku Aleksandra Dragovića na zimu, što je Terzić jasno demantovao:

"Dragović ne može da ide iz Zvezde, on je potreban klubu. Niko neće otići, eventualno Eraković ili Mitrović u slučaju dobre ponude, ali to što mi tražimo trenutno tu ponudu nemamo".

Takođe, odgovorio je i na pitanja o Luki Iliću i Filipu Mladenoviću, za koje se navodi da je Crvena zvezda pokazala interesovanje:

"Luka Ilić je odličan igrač i juče smo imali analizu, procenjivali ga. On je naše dete, videćemo. Filipa Mladenovića smo hteli prošle godine kada mu je isticao ugovor. Otišao je na ružan način iz Zvezde, vežu ga loša sećanja i to je kod njega i njegove porodice prevagnulo. Svakako, treba nam bek kakav je Mladenović".

On je dodao da veruje u novu titulu, ali da se Partizan nikako ne sme potceniti.

"Protivnik je najopasniji kad ga potcenite. Partizan radi dobro, pokazao je to u Evropi. Ubeđen sam da ćemo biti prvaci, ali pozivam sve u klubu da nema opuštanja. Sledi prelazni rok, svesni smo šta nam nedostaje. Sveže krvi, nove energije, bržih igrača, mladih igrača", ističe Terzić.

Prokomentarisao je potom i sezonu u Ligi Evrope.

"Od sjaja do očaja, nismo nezadovoljni sa osvojenih šest bodova da je neko rekao pre početka Lige Evrope. Nezadovoljan sam sa dve utakmice gde smo zaslužili kritiku, Trabzon i Monako. Zvezda ne sme da izgleda onako nejako kao u Monaku bez obzira na to s kim igra. Da li je to Real ili Bajern ili Liverpu. Ne sme da se izgubi na onakav način. Svesni smo gde smo pogrešili i u pripremi utakmice sa Monakom. Svesni smo i da igramo protiv moćnijeg rivala, ali kada idete u ring jačem bokseru, onda ne idete spuštenog garda".

Komentari (0)

Sport