Fudbal

Živković i Radonjić veruju: Hajde da napravimo čudo u Kataru

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2022

-

15:02

Živković i Radonjić veruju: Hajde da napravimo čudo u Kataru
Živković i Radonjić veruju: Hajde da napravimo čudo u Kataru - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u Bahreinu, gde privodi kraju pripreme za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Srpski nacionalni tim u petak očekuje prijateljska utakmica sa Bahreinom u Manami, posle koje će se uputiti ka Dohi. Rivali u grupi u Kataru biće Brazil, Kamerun i Švajcarska.

Sa medijima su razgovarali Andrija Živković i Nemanja Radonjić, koji su se prisetili pohoda Grčke ka evropskom tronu 2004. godine.

"Sećam se kako su Grci doživeli osvajanje Evropskog prvenstva 2004. godine. Ne mogu ni da zamislim šta bi se u sličnoj situaciji dogodilo u Srbiji. To bi bio pakao. Sličnog smo mentaliteta, ali bi kod nas bila još veća euforija. Sjajna smo grupa, igramo odličan fudbal i zaslužujemo da budemo na najvećoj smotri svetskog fudbala. A, kad smo već tamo, hajde da napravimo čudo", rekao je Andrija Žiković, preneo je sajt Saveza.

FSS

 

Upitan šta bi bilo to čudo, da li četvrtfinale, Živković je odgovorio: "Ne. Mislim na finale. I da osvojimo".

Andrija Živković je bio član generacije koja je 2015. na Novom Zelandu postala šampion sveta za igrače do 20 godina.

FSS

 

Nemanja Radonjić, s druge strane, jedan je od 11 momaka iz italijanske Serije A koji će na Svetskom prvenstvu u Kataru braniti boje naše reprezentacije.

"Često sam ovih dana pričao sa klupskim drugovima iz Torina na temu Mundijala. Vlašiću nikako nije jasno kako to da uvek imamo fenomenalne igrače, a nikada ništa nismo napravili na velikom takmičenju. Možda je sada pravi trenutak. Rikardo Rodrigez je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Švajcarske, moguće je da ćemo biti direktni rivali na terenu. Šalio sam se njim, rekao sam mu da je gotov. Priznao mi je da ne voli da igra protiv mene ni na treningu. Cenim ga kao igrača, ima odličnu tehniku za jednog defanzivca, ume da iznese loptu i često u Torinu gradimo akcije koje počinju od njega", rekao je Radonjić

Komentari (0)

Sport