Fudbal

Marko Lazetić sa dva gola doneo pobedu omladincima Srbije na startu kvalifikacija za EP

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2022

-

15:11

Marko Lazetić sa dva gola doneo pobedu omladincima Srbije na startu kvalifikacija za EP
Marko Lazetić i Siniša Saničanin - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Omladinska selekcija Srbije startovala je pobedom na prvom kvalifikacionom turniru za EP do 19 godina trijumfujući nad domaćinom Severnom Makedonijom 2:1 (1:0). Prvi trijumf, koji će izvesno u Grupi 10 omogućiti plasman u elit rundu u konkurenciji Norveške i San Marina, potpisao je Marko Lazetić, dvostruki strelac u 35. i 80. minutu.

Izabranici seletora Jovana Damjanovića zasluženo su slavili, imali su kontrolu meča od starta, uputili čak 24 udarca ka golu Taseva i u vođstvo su došli u 35. minutu kada je Mladenovski skrivio jedanaesterac, a napadač Milana Marko Lazetić ga realizovao. 

Golman Tasev je uspevao da odoli sve do 80. minuta kada je na asistenciju veoma agilnog Jevremovića, Lazetić rešio pitanje pobednika. Šaban Zenku je pogotkom u 86. minutu vratio domaćina u meč, međutim, odbrana "orlova" na čeku sa golmanom Kaličaninom je sačuvala važnu pobedu.

Srbija je igrala u sastavu: Kaličanin - Stjepanović, Leković, Kovačević, Radojević - Miladinović (od 66. Milosavić), Gordić (od 72. Petković), Milovanović - Jevremović, Lazetić, Kabić (od 59. Mijatović). 

U drugom meču ove grupe, Norveška je teže nego što se očekivalo pobedila San Marino 2:0, golvoima Flatakera u 55. i 88. minutu iz penala. Srbija u nedelju u 13.00 časova igra protiv San Marina i pobedom će verovatno overiti plasman u elit fazu, dok se u isto vreme sastaju Severna Makedonija i Norveška.

Grupa 10, prvo kolo

S. Makedonija - Srbija 1:2 (0:1)

Norveška - San Marino 2:0 (0:0)

Komentari (0)

Sport