Fudbal

CIES prognoza: Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala, Srbija na 11. mestu

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

14:26

CIES prognoza: Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala, Srbija na 11. mestu
Dušan Tadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije 11. je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva, koje je juče počelo u Kataru, objavio je Međunarodni centar za sportske studije (CIES) sa sedištem u švajcarskom Nojšatelu. CIES je listu favorita na Mundijalu objavio na osnovu "impakt skora".


"Impakt skor se računa na osnovu prosečnog kvaliteta utakmica u kojima su fudbaleri učestvovali tokom poslednjih godinu dana, kao i na osnovu broja odigranih minuta na zvaničnim mečevima u prethodnih 12 meseci. Zatim prema pojedinačnom nastupu igrača u poređenju sa saigračima i protivnicima i poređenju sa fudbalerima istog tehničkog profila", objasnili su iz CIES-a.

 

 


Fudbalska reprezentacija Brazila je prvi favorit prema istraživanju CIES-a, a na drugom mestu je Španija. Treće mesto delo Francuska i Engleska, a peto selekcije Portugalije i Nemačke. Ispred Srbije se nalaze još Argentina, Holandija, Belgija i Hrvatska.

Srbija na SP igra u Grupi "G" sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Naša selekcija će prvi meč na Mundijalu odigrati u četvrtak od 20 sati (TV Arena Premium 1) protiv Brazila.

 

 

Komentari (0)

Sport