Fudbal

Meksiko i Poljska podelili bodove: Očoa odbranio penal Levandovskom

Komentari

Autor: Euronews

22/11/2022

-

18:58 >> 19:23

Meksiko i Poljska podelili bodove: Očoa odbranio penal Levandovskom
Meksiko i Poljska podelili bodove: Očoa odbranio penal Levandovskom - Copyright AP Photo/Martin Meišner

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Meksika i Poljske igrali su bez golova u prvom kolu Grupe C Svetskog prvenstva u Kataru. Južnoamerička selekcija, koja je bila favorit u ovom duelu, tako nije uspela da iskoristi kiks Argentine protiv Saudijske Arabije (2:1) i preuzme čelo tabele.

Ovo je ujedno bila druga utakmica na Mundijalu koja je završena ovim rezultatom, budući da su i Danska i Tunis takođe danas igrali 0:0.

Meksiko je bio bolji rival u prvom poluvremenu, Poljska je pokazala nešto bolju sliku na terenu u nastavku, ali su na kraju mreže ipak mirovale.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 56. minutu, kada je posle nesmotrene reakcije Morena, dosuđena najstrožija kazna za Poljsku, koju Levandovski nije uspeo da realizuje.

Prvo poluvreme donelo je neubedljivu igru i jedne i druge ekipe uz nešto veću inicijativu Meksikanaca. Južnoamerička selekcija kontrolisala je loptu i vešto koristila brzinu svojih krila, ali nikako nije mogla da dođe do pogotka.

Na prvo uzbuđenje čekali smo 12 minuta, kada je Moreno mogao da dovede Meksiko u vođstvo, ali je glavom poslao loptu tik iznad prečke.

Meksiko je do kraja poluvremena imao još dve solidne prilike. Najpre je u 25. minutu Vega bio za malo neprecizan, da bi pred odlazak na odmor Sančez bacio Sćesnog na "muke" kada je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Poljske uspeo da sačuva svoju mrežu.

I drugi deo igre počeo je inicijativom Meksika, koji su sve više vršili pritisak na zadnju liniju rivala. Međutim, u jeku napada Južnoamerikanaca, Poljska je u 56. minutu dobila "poklon penal" posle nesmotrene reakcije Morena u svom šesnaestercu. 

Nepropisno je zaustavio Levandovskog, koji posle reakcije VAR-a, preuzeo odgovornost sa "bele tačke", ali je njegov udarac pročitao fantastični Očoa. Poljak se dugo nameštao, šutirao je u levi ugao gola, a na pravom mestu našao se legendarni Meksikanac.

Od tog trenutka atmosfera u Dohi doživela je vrhunac, a dobra energija prenela se i na teren, gde smo do kraja susreta gledali dinamičnu utakmicu, ali promene rezultata nije bilo. Vega je u nekoliko navrata imao solidne prilike za Meksiko sa distance, kao i Krihovjak sa druge strane. 

Južnoamerikanci su u finišu vršili veliki pritisak, pokušavali su iz prekida da dođu do tri boda, ali bezuspešno. Šćešni je svaki put bio na visini zadatka, a utakmica je završena bez golova.

Stadion: 974

Sudija: Kris Bit (Australija)

MEKSIKO (4-3-2-1): Očoa - Sančez, Montes, Moreno, Galjardo - Alvarez, Čavez, Erera (od 71. Rodrigez) - Lozano, Vega (od 84. Antuna) - Martin (od 71. Himenez).

POLJSKA (3-4-2-1): Ščensni - Berešinski, Glik, Kivior - Keš, Krihovjak, Šimanski (od 72. Frankovski), Zalevski (od 46. Bjelik) - Zijelinski (od 88. Milik), Kaminski - Levandovski.

Grupa C, prvo kolo.

Argentina - Saudijska Arabija 1:2 (1:0)
/Mesi 10 - Al Šehiri 48, Al Davsiri 53/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport