Fudbal

Zvezda poražena od Zenita u prijateljskom meču u Rusiji

Komentari

Autor: Euronews

22/11/2022

-

20:13 >> 20:40

Zvezda poražena od Zenita u prijateljskom meču u Rusiji
FK Crvena zvezda - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je ispustila vođstvo protiv Zenita u prijateljskom meču u Sankt Peterburgu, gde je poražena sa 3:1 (0:1). Drugo poluvreme bilo je presudno za pitanje pobednika, pošto je Miloš Milojević ubacivao mlađe igrače i one sa manjom minutažom, dok je domaćin podigao nivo igre.

Neposredno pre početka meča, na stadionu su intonirane i srpska i ruska himna, u znak prijateljstva dve zemlje.

Naravno, bio je Miloš Milojević i primoran da rotira, s obzirom na to da su Milan Borjan, Strahinja Eraković i Osman Bukari nisu bili sa timom danas, pošto su učesnici Mundijala u Kataru.

Vodeći pogodak bio je delo Ibrahima Mustafe u 23. minutu, kada je odličnim trzajem glave zatresao protivničku mrežu nakon divne asistencije Marka Gobeljića. Potpuno ravnopravno se igralo u prvom poluvremenu i na pauzu se otišlo sa rezultatom 1:0 u korist gostiju.

Ipak, u drugom delu je u igru Zenita ušao neverovatni Malkom, koji je danas bio izuzetno raspoložen za igru i crveno-beli nikako nisu mogli da pariraju u nastavku.

Do izjednačujućeg gola Zenit je došao sa bele tačke u 61. minutu. Rezerivsta, Nikola Mituljikić, nedozvoljeno je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i sudija je dosudio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Sutormin i bio siguran za 1:1.

Vođstvo je strečeno samo sedam minuta kasnije. Igrao se 68. minut kada je Erohin imao sreće da mu se lopta odbija nakon odbitka i savlada Nikolu Vasiljevića.

Konačan rezultat postavio je Mantuan u 74. minutu nakon odlične kontre Zenita.

Zenit: Kvarežma, Adamov, Čistjakov, Alip, Krugovoj, Erohin, Vendel, Sutormin, Bakaev, Mantuan, Kasijera

Igrali su još: Korolev, D. Sergejev, Daglas, Malkom, Klaudinjo, I. Sergejev, Skrobotov, Nogtev, Vakanja

Crvena zvezda: Vasiljević, Gobeljić (od 75. Dragović), Pankov (od 83. Bogdanović), Milunović, Srnić, Mijailović, Krstičić (od 57. N. Mituljikić), Prucev (od 57. Nikolić), Ben, Ibrahim, Katai (od 83. Fol)

 

Komentari (0)

Sport