Fudbal

Dragan Stojković posle Brazila: Da se odmorimo, pa da rešimo svoju sudbinu

Komentari

Autor: Euronews

24/11/2022

-

22:10

Dragan Stojković posle Brazila: Da se odmorimo, pa da rešimo svoju sudbinu
Dragan Stojković u Oslu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je 2:0 od Brazila na početku Svetskog prvenstva. Protivnik je ostvario, može se reći, rutinsku pobedu na startu takmičenja.

Rišarlison je sa dva gola doneo trijumf "kariokama", pa Srbiji ostaje da se u preostale dve utakmice, sa Kamerunom i Švajcarskom, bori za plasman u osminu finala.

Selektor Dragan Stojković govorio je za TV Arena sport posle utakmice u Lusailu.

"Nemamo zdrave igrače, jednostavno ih nemamo, to je prava istina. Par dana pred nama moramo da iskoristimo za odmor i pokušamo da u sledeće dve utakmice rešimo svoju sudbinu", rekao je Stojković i istakao da mu je veoma žao zbog toga što nema kompletan tim na raspolaganju.

"Postoje neke stvari koje imamo, a to su povrede ključnih igrača u nevreme. Ipak je to previše za naš tim. U nevreme se desilo to, to je prava istina. Ostaje seta zbog toga što nismo kompletni, jer bismo mogli tako protiv Brazila. Ali, tako je, kako je".

Filip Kostić nije igrao zbog povrede. Takođe, roviti su nastupili Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Saša Lukić...

Stojković je naveo da se "iskreno nada" da će moći da računa na Kostića u narednom duelu sa Kamerunom, koji je na programu u ponedeljak.

"Iskreno se nadam da možemo da računamo na njega. E, sad, šta će biti? Ko to zna...", kazao je selektor.

Komentarisao je samu utakmicu.

"Drugo poluvreme smo, u fizičkom smislu, bili katastrofalni. To je za mene mnogo iznenađujuće. Fizički smo potpuno pali, a Brazil je takva ekipa da to zna da iskoristi. Ono gde smo najjači, a to je pas igra, jednostavno je nije bilo. Prvo poluvreme je bilo korektno sa naše strane. Bez obzira na sve, Brazil je potpuno dominirao u prvom poluvremenu i zasluženo pobedio", kazao je popularni Piksi.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, bio je utučen nakon poraza od Brazila 0:2 u prvom meču grupe H Mundijala u Kataru, ali najavljuje da još ništa nije izgubljeno.

Fudbaler Ajaksa je priznao da on i njegovi saigrači nisu imali dovoljno prostora i najavljuje da će sve biti bolje u naredne dve utakmice.

"Brazil je Izuzetno kvalitetna ekipa. Prvo poluvreme smo se dobro branili, mogli smo iz nekih situacija čak i da ih ugrozimo, ali nismo. Posle toga je došao prvi gol koji je rivalu dao vetar u leđa, a mi smo morali da zaigramo sa više rizika", rekao je Tadić za TV Arena sport i dodao

"Nije bilo previše prostora, dosta su nas presingovali, nismo imali prostora za kvalitetan pas. Ali, idemo dalje".

Utakmica sa Kamerunom zakazana je za ponedeljak u 11 časova, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Potom sledi i duel sa Švajcarskom u petak, 2. decembra od 20 časova, takođe uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport