Fudbal

Jovan Sekulić za Euronews Srbija: Nerealne ambicije dovele do toga da svi pričaju o polufinalu

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

09:44

Jovan Sekulić za Euronews Srbija: Nerealne ambicije dovele do toga da svi pričaju o polufinalu
Jovan Sekulić za Euronews Srbija: Nerealne ambicije dovele do toga da svi pričaju o polufinalu - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andre Penner)

veličina teksta

Aa Aa

Jovan Sekulić, novinar i publicista, bio je gost u studiju TV Euronews Srbija, gde je komentarisao duel između Brazila i Srbije (2:0).

Pre svega se osvrnuo na činjenicu da je fudbalska javnost malo potcenila Brazil.

"Brazil je bio previše nadmoćan. Mislim da su nerealne ambicije dovele do toga da cela Srbija priča o polufinalu i finalu ne znajući protivnike. Prvo kolo je najopasnije, Brazil je sjajna ekipa, bolji su nego pre četiri godine, na prijateljskim utakmicama su davali po pet golova solidnim državama".

Istakao je i da iako je protivnik bio vrhunski, nije očekivao bezidejnu igru "orlova" u napadu.

"Ono što je začudilo sve navijače i mene je. One priče mi se ne plašimo nikoga, to tako i treba, ali mi nismo igrali našu igru. Ekipa koja je kvalifikacije i Ligu nacija igrala ofanzivno, toga nije bilo, dobro smo se držali u odbrani u opvom, al ne u drugom delu meča".

Dodao je i da ne razume kako su fudbaleri Srbije ostali bez snage.

"To je enigma, pitanje za selektora i stručni štab. Fudbaleri su došli iz takmičenja i ne znam kako su se spremali za SP. Imamo 2 dokotra i 5 fizioterapeuta u timu, ne znam kako smo ostali bez snage".

Mora se napomenuti da je selektor Dragan Stojković imao određenih zdravstvenih problema u ekipi, pre svega sa Aleksandrom Mitrovićem.

"Ne mislim da bi bilo drugačije da je bio zdrav. Mitrović je igrao, on jeste došao iz povrede ali on u jučerašnjoj igri i da je najzdraviji ne bi se video, naš vezni red nije mogao da mu doda loptu. Razlog poraza je što je Brazil bio bolji, a mi smo ga podcenili i razočarali smo u ovom meču". 

"Reprezentacija Srbije je jača i od Kameruna i Švajcarske, ali to mora da pokaže na terenu", kratko je završio Sekulić.

Komentari (0)

Sport