Fudbal

Holanđani remizirali sa Ekvadorom: Gol Kodija Gakpa najbrži na Mundijalu, Valensija na nosilima napustio teren

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

18:59

Holanđani remizirali sa Ekvadorom: Gol Kodija Gakpa najbrži na Mundijalu, Valensija na nosilima napustio teren
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Holandija i Ekvador su remizirali u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru i sada imaju potpuno izjednačen učinak, tako da dele prvo mesto grupe A sa po četiri boda i gol razlikom 3:1.

Da je bilo koji od ovih timova uspeo da postigne gol za trijumf, postao bi prvi koji se plasirao plasirao u grupnu fazu ovog Mundijala. Međutim, to se nije desilo tako da će treće kolo biti odlučujuće za sve, osim za Katar koji je već ispao iz trke.

Izabranici Luja Van Gala su odlično ušli u meč i pripalo im je prvo poluvreme, ali je južnoamerička selekcija bila daleko opasnija u nastavku i može se reći da je upravo ona nezadovoljnija ovim bodom.

Kodi Gakpo je u 6. minutu postigao prelep pogodak levom nogom za 1:0, što je, do sada, najbrži gol na turniru. 

Ipak, nije klonuo Ekvador, već je igrao još ofanzivnije, pa je najpre u 33. minutu Ener Valensija šutirao nakon sjajnog driblniga, ali je Nopert dobro reagovao i otklonio opasnost.

Uspeli su Ekvadorci i u prvom poluvremenu da postignu gol, ali je on poništen zbog ofsajda, o kome će se pričati. Moises Kajsedo je šutirao, nakon čega je lopta nakon odbitka ušla u gol, ali je neko od saigrača bio u nedozvoljenoj poziciji.

U nastavku je Ekvador bio još direktniji, pa je u 49. minutu došao do izjednačenja. Najpre je pokušao Pervis Estupinjan, nakon čega je na odbitak natrčao Ener Valensija i zatresao mrežu. Iskusni napadač je na ovaj način zauzeo prvo mesto na listi strelaca sa tri postignuta pogotka.

Nije se tu zaustavio Ekvador, pa je u 59. minutu ponovo pripretio preko Valensije, a onda se lopta odbila do Gonsala Plate, koji je fantastično šutirao, ali je pogodio prečku.

Uprkos ne tako lošem rezultatu, selektor Ekvadora je zaradio veoma tešku brigu, s obzirom na to da je Valensija u 90. minutu na nosilima napustio teren i sva je prilika da je za njega Mundijal završen.

U trećem kolu Holandija će igrati protiv Katara, gde je veliki favorit, dok će Ekvador imati direktan duel za prolaz sa selekcijom Senegala.

HOLANDIJA - EKVADOR 1:1 (1:0)

Strelci: Gakpo u 6. minutu za Holandiju i Valensija u 49. minutu za Ekvador

Stadion: Kalifa Internešnal Stadion Gledalaca: 41.797 Sudija: Mustafa Gorbal (Alžir)

HOLANDIJA: Nopert - Timber, Van Dajk, Ake - Damfris, Kupmajners (od 79. De Ron), De Jong, Blind - Klasen (od 69. Berhujs) - Gakpo (od 79. Veghorst), Bergvajn (od 46. Depaj)

EKVADOR: Galindez - Poroco, Tores, Inkapije - Presijado, Mendez, Kajsedo, Estupinjan - Valensija (od 90. Rodrigez), Plata (od 90. Ibara) - Estrada (od 74. Sarmijento)

Grupa A, 2. kolo

Katar - Senegal 1:3 (0:1)
/Muntari 79 - Dija 41, Dijediu 48, Dijeng 84/

Holandija - Ekvador 1:1 (1:0)
/Gakpo 6 - Valensija 49/

Standings provided by Sofascore

1. kolo

Katar - Ekvador 0:2 (0:2)
/Valensija 16p, 31/

Senegal - Holandija 0:2 (0:0)
/Gakpo 84, Klasen 90+9/

3. kolo (29.11.)

Ekvador - Senegal 16.00
Holandija - Katar 16.00

Komentari (0)

Sport