Fudbal

Mreže mirovale u duelu Engleske i Sjedinjenih Američkih Država

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

21:55

Mreže mirovale u duelu Engleske i Sjedinjenih Američkih Država
Engleska - SAD - Copyright Tanjug/(AP Photo/Julio Cortez)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Engleske nisu ponovili efikasnu igru sa premijere protiv Irana (6:2), u drugom kolu grupe B odigrali su bez golova protiv Sjedinjenih Američkih Država kojima je ovo drugi remi nakon 1:1 sa Velsom. 

Kroz fudbalsku istoriju Englezi su uvek bili favoriti u duelima sa selekcijom SAD, ali ni nakon trećeg susreta na Mundijalu nisu ostvarili trijumf. Jednom su poraženi (0:1), uz dva remija. 

Amerikanci su u duelu na stadionu Al Bajat bili ravnopravan, u nekim momentima, i bolji rival. Najzreliju priliku imao je Kristijan Pulišić kada je u 33. minutu udarcem iskosa sa 15 metara uzdrmao prečku.

Enlezi su prvi ozbiljno zapretili u 10. minutu. Belinghem je pokrenuo akciju, Saka sa desne strane zavrnuo do Kejna u idealnoj poziciji, ali je pokušaj kapitena izblokiran.

Uzvratili su Amerikanci u 26. minutu, Tajler Adams je centrirao do Mekenija koji je ciljao iznad gola. 

Nakon prečke Pulišića, još jednom su fudbaleri SAD lepo kombinovali. Timoti Vea je uz desnu aut liniju petom proigrao Desta koji je utrčao u kazneni prostor, a Mekvajer ga izblokirao.

Početak utakmice, ali i finiš poluvremena pripao je "Gordom Albionu". Luk Šo je prošao po desnoj strani, zavrnuo loptu u peterac, a Saka šutirao preko gola.

U nadoknadi prvog dela Mejson Maunt je sa ivice šesnaesterca snažno šutirao, sjajnom intevencijom golman Met Tarner odbranio je udarac. 

ENGLESKA - SAD 0:0

Stadion: Al Bajat. Gledalaca: 68.463. Sudija: Hesus Velensuela (Venecuela)

ENGLESKA: Pikford - Tripie, Stouns, Megvajer, Šo - Belingem (od 69. Belingem), Rajs - Saka (od 78. Rašford), Maunt, Sterling (od 68. Griliš) - Kejn.
SAD: Tarner - Dest (od 78. Mur), Cimerman, Rim, Robinson, Mekeni (od 77. Aronson), Adams, Musah, Pulišić - Vea (od 83 Rejna), Rajt (od 83. Sardžent).      

Grupa B, 2. kolo

Vels - Iran 0:2 (0:0)
/Češmi 90+8, Karimi 90+11/

Engleska - SAD 0:0

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport