Fudbal

Australija pobedila Tunis i ostala u igri za osminu finala Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

26/11/2022

-

13:01

Australija pobedila Tunis i ostala u igri za osminu finala Svetskog prvenstva
Australija pobedila Tunis i ostala u igri za osminu finala Svetskog prvenstva - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Australije pobedila je Tunis rezultatom 1:0 (0:0), u drugom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Kataru, i tako ostala u igri za plasman u narednu fazu.

Australija je na najbolji mogući način prebolela ubedljiv poraz na startu takmičenja od Francuske, i pobedom nad blagim favoritom Tunisom osvojila prve bodove u Kataru.

Heroj Australije je napadač japanskog drugoligaša Okajame, Mičel Djuk, strelac jedinog pogotka na utakmici, u 23. minutu.

Djuk je nakon duge lopte golmana odložio za Megrija, koji je uposlio Gudvina na levom boku, a ovaj odlično centrirao ka napadaču Australije, koji je fantastično šutirao glavom i prebacio golmana Damena za gol, ispostaviće se jedini na utakmici.

Tunis se "trgao" nakon toga i bio bolja ekipa na terenu. Imala je afrička selekcija veliku šansu u 41. minutu, ali je požrtvovanost Australijanaca tada došla na videlo. Dreger je probao, ali je Sutar fenomenalno izblokirao njegov udarac.

Bolji je bio Tunis i u drugom poluvremenu, imao nekoliko prilika, inicijativu posebno u finišu susreta, ali je Australija "zaključala" svoj gol i odnela veoma bitnu pobedu na Svetskom prvenstvu.

TUNIS - AUSTRALIJA 0:1

Strelac: Djuk 23.

Stadion: Al Džanub. Sudija: Danijel Zibert (Nemačka).

TUNIS: Damen - Bron (od 73. Kečrida), Merijah, Talbi - Drager (od 46. Sasi), Škiri, Lajduni (od 67. Kazri), Abdi - Sliti, Msakni, Žebali (od 73. Kenisi).

AUSTRALIJA: Rajan - Karačić (od 75. Degenek), Sutar, Rouls, Behič - Muj, Irvin, Mekgri (od 64. Hrustić) - Leki (od 85. Bakus), Gudvin (od 85. Mabil), Djuk (od 64. Maklaren).

Grupa D, 2. kolo - 26. novembar

Tunis - Australija 0:1 (0:1)
/Djuk 23/

Francuska - Danska 17.00

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport