Fudbal

Mbape srušio hrabre Dance, Francuska prva obezbedila osminu finala

Komentari

Autor: Euronews

26/11/2022

-

19:00

Mbape srušio hrabre Dance, Francuska prva obezbedila osminu finala
Mbape srušio hrabre Dance, Francuska prva obezbedila osminu finala - Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

veličina teksta

Aa Aa

Fenomenalno drugo poluvreme na stadionu 974! Fudbaleri Francuske nadigrali su Dansku 2:1 (0:0) i na krilima Kilijana Mbapea upisali drugu pobedu na Mundijalu u Kataru. Tako su postali prva selekcija koja je obezbedila plasman u nokaut fazu i sada za njih utakmica sa Tunisom nema rezultatski značaj, dok će se Danci sa Australijom boriti za drugo mesto.

Pogodak koji je odlučio pobednika dogodio se u 86. minut. Antoan Grizman uputio je perfektan cenartšut na drugu stativu gde je bio pomenuti Mbape koji je nadskočio Andreasa Kristensena Danske i uz malo dozu sreće kolenom loptu poslao iza Kaspera Šmajhela.

Prvi gol za Francusku postigao je takođe mladi ofanzivni igrač. Kombinovali su Teo Ernandez i on po levom boku, bek Milana vratio je povratnu loptu na peterac za napadača Pari Sen Žermena, a ovaj je plasirao u mrežu između dvojice danskih štopera.

Do izjendačenja Danska je došla samo sedam minuta kasnije. Joakim Andersen je na prvoj stativi najviše skočio posle centaršuta Kristijana Eriksena iz kornera i loptu prebacio na drugu stativu, a Kristensen pravovremeno utrčao i glavom matirao Uga Lorisa.

Na ovom susretu priliku da postane apsolutni rekorder Francuske po broju postignutih golova imao je Olivije Žiru, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

U trećem kolu grupe D Francuska će odmeriti snage sa Tunisom, dok će Danci sigurbo voditi veliku borbu za plasman sa Australijom.

Francuska - Danska 1:1

Strelci: Mbape u 61. i 86. za Francusku i Kristensen u 68. za Dansku

Stadion: 974 Gledalaca: 40.000 Sudija: Šimon Marčinjak

Francuska: Loris - Kunde, Varan (od 75. Konate), Upamekano, T. Ernandez - Čuameni - Rabio, Grizman (od 93. Fofana) - Dembele (od 75. Koman), Žiru (od 63. Žiru), Mbape.

Danska: Šmajhel - Andersen, A. Kristensen, Nelson - R. Kristensen (od 92. Bah), Hejbjerg, Eriksen, Mele - Lindstrem (od 85. Norgard), Kornelijus (od 46. Brajtvajt), Damsgor (od 73. Dolberg).

Grupa D, 2. kolo

Tunis - Australija 0:1 (0:1)
/Djuk 23/

Francuska - Danska 2:1 (0:0)
/Mbabe 61, 86 - Kristensen 68/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport