Fudbal

Svetsko prvenstvo u Kataru osmog dana donosi derbi grupne faze

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2022

-

08:14

Svetsko prvenstvo u Kataru osmog dana donosi derbi grupne faze
Katar 2022 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je osmi dan Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Kataru, u kom nas čeka uzbudljiva borba u grupama E i F.

Posebnu pažnju privlače dešavanja iz Grupe E, gde smo na startu takmičenja videli jedno od najvećih iznenađenja do sada, pobedu Japana nad Nemačkom, ali i najubedljiviju pobedu, koju je Španija ostvarila nad Kostarikom (7:0).

Prvi na teren u drugom kolu iz te grupe će fudbaleri Japana i Kostarike, od 11 časova.

Japan želi da potvrdi trijumf nad Nemcima i eventualnom pobedom osigura plasman u narednu fazu Mundijala. Kostarika, s druge strane, želi da savlada protivnika iz dva razloga. Da se iskupi za ubedljiv poraz na startu, ali tako i ostane u igri za osminu finala.

Od 21 čas, na kraju programa za nedelju, sledi duel Španije i Nemačke, derbi grupne faze svetskog šampionata.

Nemcima ta utakmica može da bude "biti ili ne biti" jer ako izgube nemaju čemu da se nadaju. Remi može da igra ulogu, ali nema sumnje da ekipa Hansa Flika želi sva tri boda. To protiv Španije neće biti lako.

U Grupi F nas isto tako čeka velika borba. Od 14 časova igraju Belgija i Maroko.

Maroko je u prvom kolu odoleo Hrvatskoj (0:0), dok je Belgija pobedila, ali je Kanada u tom susretu ostavila daleko bolji utisao.

Kanada od 17 časova ima priliku za "vađenje", ali je Hrvatska apsolutni favorit protiv ekipe čiji gol brani kapiten Crvene zvezde Milan Borjan.

Komentari (0)

Sport